Kaip Kaunas pasitiks Kalėdas?

Iki Kalėdų likus vos penkioms savaitėms, Kauno šventinių renginių organizatoriai atskleidė šiųmečius planus. Miestas žiemos šventes pasitiks pasipuošęs debesimis ir angelais, kurie nutūps ne tik gatvėse, bet ir ant pagrindinės eglės.

Iki Kalėdų likus vos penkioms savaitėms, Kauno šventinių renginių organizatoriai atskleidė šiųmečius planus. Miestas žiemos šventes pasitiks pasipuošęs debesimis ir angelais, kurie nutūps ne tik gatvėse, bet ir ant pagrindinės eglės.

Debesų eglė

Kauno eglė kasmet išsiskiria originalumu – ji vis kitokia, kaskart atrodo įspūdingesnė. Šįkart menininkė Jolanta Šmidtienė sumanė eglutę sukurti iš debesų.

„Vis dėlto ne vien medis yra Kalėdų simbolis, tai ir stebuklo laukimas, kurio tikimės akis pakėlę į dangų, į Dievą. Taip gimė mintis sugaudyti baltus debesis ir iš jų sudėti eglutę, pasodinti ant jos angelus, pakabinti žvaigždę“, – pasakojo jau ne vienus metus pagrindinę Kauno puošmeną kurianti J. Šmidtienė.

Eglutę papuoš beveik dviejų metrų aukščio angelai. Pati eglė lipdoma iš neįprastos medžiagos – plastikinių vienkartinių puodelių. Kaip visa tai pavyks, kūrėja pripažįsta pati dar nežinanti ir tiesiog pasiduodanti kūrybiniam įkvėpimui.

Studentų skvere dvi eglutes padabins Vytauto Didžiojo bei Kauno technologijų universitetų studentai, o Laisvės alėjoje bei Atkuriamojo Seimo aikštėje esantys fontanai bus papuošti kerinčiomis šviesomis, kurios imituos krentantį vandenį. Taip pat eglutės bus puošiamos ir miesto seniūnijose bei prie Kauno pilies.

Šventiniai renginiai 

Iškilmingas kalėdinės eglės įžiebimas numatytas lapkričio 29 d. 17.30 val. Šventės metu nušviestu podiumu žingsniuos pasakų veikėjai ir pagrindinis personažas – žibintininkas Norvydas, kuris ir įžiebs girliandas. Šventėje dainuos Edgaras Lubys, Liepa Mondeikaitė, Kauno burgundiškasis choras ir KTU akademinis choras „Jaunystė“.

Gruodžio 6 d. vyks Kalėdų miestelio atidarymo šventė. Čia kauniečius pasitiks ir Kalėdų senelis su Snieguole. Miestelyje veiks trys pasakų nameliai: viename jų lauks močiutė, kuri vaikams seks pasakas. Dirbtuvėlėse pramogų taip pat nestigs – atėjusieji galės pasigaminti kalėdinių žaisliukų, o planetariume – susipažinti su žvaigždynais.

Organizatoriai žada, kad nepaisant oro sąlygų gruodžio 13 d. Rotušės aikštėje bus atidaryta čiuožykla.

Gruodžio 28-ąją organizuojamas jubiliejinis 25-asis Kauno miesto labdaros vakaras, kurio metu surinktos lėšos bus skirtos sunkiai sergančius vaikus auginančioms kauniečių šeimoms.

Naujametinis renginys planuojamas gruodžio 31 d. likus pusvalandžiui iki vidurnakčio. Koncerte pasirodys dainininkas Ramūnas Difartas, kuris nudžiugins garsiausiais užsienio atlikėjų hitais.

Šiemet šventiniams renginiams miesto savivaldybė yra skyrusi 150 tūkst. litų, papuošimai kainuos 165 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
kaip kiekvienais metais valstybiniai vagys apvogs miestiečius

nusibodo

nusibodo  portretas
jau atsibodo tie šedevrai. Norisi žalios, paprastai puoštos eglės. Kiek galima su tom atliekom. Toks jausmas kad Rotušė savartyne :(

kaunietis

kaunietis portretas
svarbiausiai neprarast naturalumo,tikroviskumo,kaip cia minejo anksciau rasiusieji o siukslems ar surudijusiems dviraciams turetu but skirta atitinkama vieta.O ciuozykla turetu buti ,sako atidaryme ciuos Kauno serifas Buskevicius su savo sporto reikalais patareja is Amerikos,nejaugi taip graziai ir veltuj akropolyje lede visokius sedevrus raize,kad itiktu amerikonkai hi.hi.hi.hi.........
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių