Jaunimas prikėlė Vytauto parką iš mirties

Jei trečiadienio vakarą netyčia atsidūrėte Vytauto parke, tai turėjote apstulbti. Tai nebebuvo tas pats užmirštas parkas šalyje, kurioje parkų kultūra baigiasi šunų vedžiojimu. Tai buvo panašiau į parką kur nors Berlyne – su šokiais, vaikščiojimu lynais, piknikais, koncertais ir miniomis žmonių laimingais veidais.

Penktą kartą Moksleivių ateitininkų sąjungos organizuotas renginys „Padžiauk sofą“ į parką sutraukė gal pusantro tūkstančio žmonių – daugiausiai moksleivių, studentų ir jaunų tėvų su mažais vaikais, kurių neišbaidė ir kelis kartus juos nuprausęs lietus.

Jei įprastą trečiadienio vakarą gerai įsiklausęs Vytauto parke gali girdėti, kaip lupasi dažai nuo kelintą dešimtmetį stovinčių atrakcionų, tai dabar nuo jų sklido tik džiaugsmo šūksniai.

Gerą pusvalandį eilėje prie „Orbitos“ atrakciono prastovėjusi Deimantė nė kiek nesigailėjo.

„Jėzau, kiek aš klykiau, bet visai negėda. Eikit būtinai išbandyti šį atrakcioną“, – šypsojosi mergina.

„Pagaliau parke pilna žmonių, kaip tais laikais, kai mes augome“, – kalbėjo kita moteris.

„Mes tai seniai padžiovę sofą, užsukame ir į Vytauto parką, nors gyvename Šilainiuose“, – kalbėjo vyras, atėjęs su mažu berniuku.

„Labai smagu šiandien, bet labai gaila, kad paprastomis dienomis parkas tuščias ir nejaukus. Teko net neaiškių diedų krūmuose lipant laiptais matyti“, – apie ne pačias maloniausias patirtis pasakojo Rugilė.

Ateitininkai šiuo renginiu žmones sukvietė pakilti nuo sofų – žaisti su kamuoliu, skraidančia lėkšte ar su savo šuniu. Paklausus, kur paprastai žmonės būna, kad tik šiandien užpildė parką, atsakymų būtą įvairių. Vieni renkasi kavinėse, kur plempia alų ar kavą, kiti sunkiai randa laiko ir jėgų po darbų keliauti į lauką.

Organizatoriai suruošė ir koncertą – į parką pakvietė „Baltojo kiro“ grupę ir atlikėją Marką Palubenką, vyko lindihopo šokiai.

Beveik visi kalbinti kauniečiai džiaugėsi atgijusiu parku. Viena pašnekovė paliūdėjo, kad paprastomis dienomis čia tiek veiklos nėra, bet čia pat sumojo, kad visos veiklos, išskyrus vieną – koncertą, sukurtos pačių parke besilankančių žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

erkės

erkės portretas
O kiek erkių iš subinių išsitraukėt neskaičiavot?

Kuriam vaidenasi

Kuriam vaidenasi portretas
Ten PARKAS, o ne kapinės!

pasirodo

pasirodo portretas
pasirodo galima ir kapinese
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių