Fotografija prasideda nuo aistros

Jacques Rouquette-Jarou – autorius, eklektikas ir improvizatorius. Taip šį fotografą apibūdino šiaurės vakarų Prancūzijos, Bretanės regiono meno istorijos daktaras Marc Déceneux.

Rugpjūčio 4 d. Kaune, Kauno choralinėje sinagogoje, ir rugpjūčio 18 d. Vilniuje, Žydų kultūros ir informacijos centre, atidaromos šio prancūzų fotografo paroda apie chasidų bendruomenę. Abu renginiai nemokami.

J.Rouquette-Jarou – tarptautinio Bretanės fotografijos festivalio MIPE įkūrėjas ir vadovas, į šį festivalį pakvietęs dalyvauti ir keletą fotografų iš Lietuvos. Jis – Nime (Pietų Prancūzija) festivalio "Mistral" vadovas. Vietinių ir tarptautinių studijų vedėjas. Džiazo festivalių Le Jazz est la ir Jazz en Junas  oficialus fotografas. Nenutrūkstantys autoriaus projektai apie bulių kautynes, savita kelionių ir gamtos fotografija ir originalūs portretai (tarp jų – ir lietuvaitės, gyvenančios Prancūzijoje, modelio bei aktorės Miglės Rimaitytės) nepalieka abejingų žiūrovų, geros fotografijos mėgėjų.

Nuo jaunų dienų susidomėjęs fotografija, J.Rouquette-Jarou, be abejonės, ir dabar pro savo fotoaparato ieškiklį aistringai žvelgia į pasaulį. Nuolatos mokosi ir plečia savo akiratį, nenuilstamai ieškodamas naujumo, aktualumo ir estetiškumo. Šį kartą jis užsuko ir į Lietuvą.

Šiuo metu J.Rouquette-Jarou labiausiai įnikęs į reportažus apie žmogaus būtį, visuomenės sanklodą ir jos kontrastus, dažnai tiesiog nematomus ar net lengvai nepasiekiamus. Tad neatsitiktinai ir Kaune bei Vilniuje fotografas pristato savo paskutinius darbus iš ciklo apie chasidizmą, kurio ištakos glaudžiai siejasi su Lietuvos senąja istorija.

Chasidizmas – XVIII a. Rytų Europoje susiformavęs religinis judėjimas (hebr. chasid – pamaldus). Judėjimas pasklido po Ukrainą ir Didžiąją Lietuvos Kunigaikštystę. Tai dabartinis ultraortodoksinis žydų judėjimas, kuris jungia du pagrindinius tikslus: atsisakyti bet kokių modernių pakeitimų ir sukurti džiaugsmingą bendravimą su Dievu, kurį jie praktikuoja šokdami ir dainuodami.

J.Rouquette-Jarou parodoje savita menine kalba pasakoja apie šių žmonių maldą, išreikštą tykia ramybe, susikaupimu ir net pamaldžia aistra. Fotografijose – Lietuvoje nematyti vaizdai: bendruomenė, kuri globaliu mastu gyvena tarsi nuošalesniame pasaulyje. Čia Dievas garbinimas su džiaugsmu, net aistra. Chasidai tiki, kad taip Dievas išlaisvina sielą nuo visų rūpesčių, tad dainos bei šokiai tampa neatsiejama ritualo dalimi.

Fotografijose rasime "apakimą" prieš dieviškąjį didingumą, ryškų impulsyvumo ir muzikos, kurios negirdime fotografijose, ryšį. Pro menininko akis neprasprūsta detalės, jos labai svarbios fotopasakojimui. Fotografijose esantys daiktai –  mobilus telefonas, gėrimas "Sprite" –  atskleidžia žiūrovui papildomas šio pasaulio spalvas. Regis, chasidų modernumo atsisakymas visiškai neatmeta šiuolaikinio civilizuoto žmogaus patogumų.

Aistra, su kuria J.Rouquette-Jarou pasakoja apie šią bendruomenę, persmelkia ir fotografijas – dinamiškas, veržlias, intriguojamas, pulsuojančias pažinimo džiaugsmu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

efektinga

efektinga portretas
Tam, kad pasiekti geriausių rezultatų su Spedra, svarbu parinkti tinkamiausią vaisto dozę, kuri gali svyruoti priklausomai nuo poreikio, nuo 50 iki 200mg. Daugeliu atvejų optimaliausia laikoma 100mg tab. Ši geriama prieš pat mylintis, suveikia jau po 15-30 minučių.

Spedra

Spedra portretas
Jei vien aistros negana, o lovos reikalus temdo problemos islaikyti stipria erekcija, patarciau vartoti spedra vietoj kenksmingu vaistu. Spedra- naujos kartos preparatas, kuris neturi tokio šalutinio poveikio, kurį "nešasi" kartu via gra ir kiti panašūs preparatai. Spedra veikia tikslingai pačią problemą, pagerina lyties organų aprūpinimą krauju. Erekcija pasiekiama daug greičiau ir išlaikyti nebelieka jokių sunkumų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių