Džiazas išsiliejo į Kauno gatves

Tradicinis džiazo festivalis „Kaunas Jazz“ į centrą pakvietė ne tik jaunuosius atlikėjus, bet ir geros nuotaikos ištroškusius kauniečius. Šeštadienį Kauno senamiestyje skambėjo nuotaikingas džiazas, o Laisvės alėjoje šokėjai kvietė pajudėti salsos ritmais.

Garbė groti

Džiazo festivalis „Kaunas Jazz“ šeštadienį didelį dėmesį skyrė jauniesiems džiazo atlikėjams. Keliose festivalio scenose pasirodė nemažai atlikėjų, kurie tik pradeda kilti karjeros laiptais. Senamiestyje klausytojus virpino tokios grupės ir atlikėjai kaip „The Soul Cult“, Vytenis Danielius, The Baron Session“, „Silvia Street Jazz“ ir kt. Prieš koncertą kalbinti atlikėjai tikino, kad užlipti ant festivalio „Kaunas Jazz“ scenos yra sena svajonė, kuri pagaliau išsipildė.

„Labai geras jausmas čia būti. Labai seniai svajojau groti džiazuose, tad smagu, jog svajonė išsipildė. Kaip dalyvis šiame festivalyje esu pirmą kartą, bet kaip klausytojas jau neatsimenu nuo kada dalyvauju. Visada kirbėdavo pačiam ant scenos užlipti, nes visi garsūs atlikėjai įkvepia, o dabar galiu tarp jų įsimaišyti ir būti festivalio dalimi. Labai geras jausmas“, – kalbėjo grupės „The Soul Cult“ vokalistas Lukas Bartaška.

Jis tikino, kad klausytojus pabandys nustebinti žanrų įvairove, nes grupė groja ne tik džiazą, bet taip pat ir įmaišo bliuzo ar kitų muzikos stilių elementų.

Puiki nuotaika

Jaunųjų atlikėjų pasiklausyti susirinko nemažas būrys senamiesčio praeivių. „Džiazo gatvės“ lankytojai tikino, kad saulėtas oras puikiai dera prie improvizacinės muzikos.

„Su vyru tiesiog mėgaujamės gražiu oru, vaikštinėdami senamiesčiu sustojome pasiklausyti džiazo. Matau, kad atlikėjai tikrai nemažą publiką pritraukia, tai, matyt, ateityje tikrai aukštai užkops ir surinks dar didesnę publiką“, – į džiazo taktą kartu su vyru lingavo Irma.

Jai antrino ir „Kaunas Jazz“ renginiuose sutiktas Paulius. Vyras neslėpė šypsenos ir sakė, kad kauniečiai tikrai ištroškę nemokamų renginių, todėl smagu matyti pilnas centrines Kauno gatves.

„Jūs pažiūrėkite, kiek aplinkui laimingų žmonių. Jie namuose gali iš viso džiazo neklausyti, tačiau čia norisi kartu su atlikėjais mėgautis muzika. Kuo daugiau muzikos gatvėje, tuo daugiau šypsenų. Tikrai per ilgai žiemą namuose užsisėdėjome“, – tikino kaunietis.

Salsos sūkurys

Valstybinio Kauno muzikinio teatro sodelyje pajudėti kvietė šokių grupės. Iš pradžių salsa ir bachata šokių judesius demonstravo profesionalūs šokėjai. Vyko ir šokių kovos, tačiau po truputį į šokių sūkurį įsisuko ir kauniečiai.

„Nemokame gerai šokti, todėl šokių žingsnelius išbandėme kiek toliau nuo visų. Tačiau šokiai po atviru dangumi tiek man, tiek mano vaikinui teikia džiaugsmą“, – prisipažino savo mylimąjį apsikabinusi Jūratė.

Kiti žiūrovai tik stebėjo pasirodymus ir šokėjams negailėjo plojimų. „Labai gražu ir jausminga. Tie šokėjai tikrai žingsnelius ištobulino“, – sakė salsa šokėjus stebėjusi Ilona.

Šį savaitgalį vyksta pagrindiniai festivalio „Kaunas Jazz“ renginiai. Nespėję sudalyvauti „Džiazo gatvės“ renginiuose, džiazo muzika dar galės pasimėgauti šeštadienio vakare S.Daukanto gatvėje įrengtoje scenoje. Čia koncertus surengs Lietuvos atlikėjai „Shinkarenko Jazz 4N“ bei iš Švedijos atvykę „Jacob Karlzon trio“. Taip pat šioje scenoje laukia madų šou ir kiti pasirodymai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių