Darželinukai Kalėdas pasitiko netradiciškai

  • Teksto dydis:

Kauno lopšelio-darželio "Saulutė" bendruomenė Kalėdas pasitiko netradiciniu renginiu – vaikai, jų tėveliai ir darbuotojai drauge iškeliavo į Kačerginės miško Apuokynės poilsiavietę.

Atvykę į vietą, vaikai pirmiausiai papuošė labiausiai patikusią eglutę atsivežtomis gėrybėmis: obuoliais, morkomis ir kitomis daržovėmis. Kaip sakė vienas iš "Saulutės" auklėtinių, taip vaikai ne tik tausoja gamtą, ją saugo, bet ir padeda žiemą miško paukščiams bei žvėreliams. Tokį vaikų elgesį labai gerai įvertino Kalėdų Senelis, stebėjęs juos iš miško. Tad nieko nelaukdamas pasirodė su maišu dovanų poilsiavietėje, kurioje jaukiai liepsnojo laužas.

Žinoma, tuojau pat prasidėjo linksmybės: vaikai prie laužo šoko, dainavo, žaidė įvairius žaidimus, o po to degančiais skruostais ir akimis vaišinosi prie Girinio parengto vaišių stalo, skanavo miško arbatos.

Kaip sakė "Saulutės" direktorė Vaida Noreikienė, tokia šventė miške – tai siekis parodyti vaikams gilesnę Kalėdų šventės prasmę.

"Juk vaikai į mišką vyko ne tik švęsti – jie vežė paukšteliams ir žvėreliams daug daug lauktuvių ir taip padovanojo minėtiems miško gyventojams sočias Kalėdas", – kalbėjo direktorė.

Vaikai džiaugėsi netradicine švente miške dar ir todėl, kad jiems nereikėjo su ašaromis akyse išgyventi scenos baimės darželyje, o tėveliai buvo patenkinti, kad tokiai šventei suruošti miške neprireikė daug savų lėšų. Džiaugėsi ir "Saulutės" darbuotojai, kad naujas požiūris į lopšelio-darželio Kalėdų šventę darželyje suteikė daug teigiamų emocijų vaikams, jų tėveliams ir patiems darbuotojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Nuostabi svente!!!

BITE

BITE portretas
kokia graži mintis,idėja,galima pasimokyti,tik gaila,kad sniegučio nebuvo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių