Ateikite išgirsti į Elbrusą įkopusių narsuolių įspūdžius

  • Teksto dydis:

Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešoji biblioteka kviečia į susitikimą su į aukščiausią Europos viršūnę – Elbrusą – įkopusia lietuvių komanda.

Susitikimas, pavadintas „Elbrusas – aukščiau tik dangus“, vyks rugpjūčio 30 d. 18 val. bibliotekos Suaugusiųjų vartotojų aptarnavimo skyriuje, Laisvės al. 57.

Renginyje dalyvaus šią vasarą vykusios ekspedicijos iniciatoriai: Dainius Babilas, Ingrida Veliutė, Vytis Šeštakauskas ir kiti komandos nariai. Žygeiviai demonstruos kvapą gniaužiančias fotografijas, pasakos anksčiau neskelbtas istorijas, atskleis ekspedicijos detales ir dalins patarimus norintiems įkopti į Elbrusą ateityje.

Liepos 27 d. dvylikos lietuvių ekspedicija pasiekė Elbruso vakarinę smailę (5642 m) – aukščiausią Europos viršukalnę. „Narsuoliais“ pasivadinusi komanda savo pasiekimą paskyrė taikai ir santarvei tarp viso pasaulio žmonių – nesvarbu, kokie jų įsitikinimai, patirtys, galimybės, profesijos, pomėgiai, amžius, pasaulėžiūra, tautybė ar religija.

Pusei komandos tai buvo jau antras bandymas įkopti į Elbrusą. 2014 m. rugpjūčio 20 d. pavyko pasiekti 5364 m aukštį, bet likus mažiau nei 280 m teko apsigręžti ir lipti žemyn dėl itin stipraus vėjo bei sniego pūgos. Šiemet ekspedicija susiklostė puikiai dėl kruopštaus pasiruošimo ir sėkmingai nuspėtų oro sąlygų. Nepaisant sunkumų visai komandai pavyko išlaikyti vienodą tempą iki paskutinių žingsnių ir viršūnę pasiekti visiems kartu.

Daugiau informacijos apie renginį rasite čia.


Šiame straipsnyje: ElbrusasAlpinistaialpinizmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Žygeivis

Žygeivis portretas
Ateisim! Super, kad žmonės nesavanaudiškai dalinasi savo pasiekimais, įspūdžiais!

Alpinistas

Alpinistas  portretas
Pagirunu saika
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių