Traškios duonelės vieno kąsnio sumuštiniai

  • Teksto dydis:

Vieno kąsnio sumuštinukai su traškia duonele, lašiša ir varškės užtepu – vakarėliui, žaismingai iškylai ir šeimos šventei. Gaminame namuose.

Sudėtinės dalys:

Varškė, 250 g

Grietinė, 2 v. šaukštai

Druska, žiupsnelis

Krapai, 1 a. šaukštelis

Lašiša, 150 g

Citrina, 1 vnt.

Traški duonelė, 150 g

Agurkai, 1 vnt.

Gaminimas:

Laisvė ir fantazija virtuvėje yra ir malonumas, ir būtina praktika. Kaipgi kitaip mūsų gaminami patiekalai gali spinduliuoti meile ir džiuginti artimuosius? Galų gale ir pačiam smagu nuolatos eksperimentuoti, bandyti bei pasidalinti virtuvės atradimais su kitais. Verta prisiminti, jog vienas labiausiai fantaziją išlaisvinančių patiekalų yra (vieno kąsnio) sumuštiniai. Juk galima naudoti tiek namuose ruoštus ingredientus (keptą mėsą, paplotėlius, žuvį, užtepėles), tiek įsigyti paruoštus parduotuvėje. O kur dar daržovių ir žalumynų įvairovė (salotos, krapai, petražolės, salierai, čiobreliai ir tt.). Taigi eksperimentai su skoniu ir estetika čia ribų neturi. Tikiuosi patobulinsite šį receptą ir pagaminsite savo vieno kąsnio sumuštinukus.

Pirmiausia gaminame paprasčiausią varškės užtepėlę. Į elektrinio smulkintuvo indą sudedame varškę, du šaukštus grietinės ir žiupsnelį druskos – sutriname iki vientisos masės, kur įmaišome šviežių krapų.

Varškės užtepėlę sudedame į konditerinį maišelį ir išstumiame po nedidelį burbuliuką ant kiekvieno traškios duonelės (duoniuko) paplotėlio. Pasvirai paguldome riekelę agurko, gabalėlį sūdytos lašišos filė bei riekelę citrinos. Taip paruošiame visus sumuštinukus.

P.S. atverkite fantaziją ir atskleiskite savo skonį tiek ruošiant užtepėlę (pagardinkite mėgstamais prieskoniais, žalumynais, džiovintais vaisiais ar daržovėmis ir t.t.), tiek komplektuojant kitus sumuštinio pagardus (galbūt jūsų skoniui artimesnės marinuotos daržovės, galbūt iš anksto orkaitėje paruošta liesa vištienos krūtinėlė, galbūt riekelė vaisiaus ir t.t.). Taip kad gerų įspūdžių virtuvėje ir savojo skonio atradimų!


Šiame straipsnyje: receptasužkandžiailašiša

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonelis

Jonelis portretas
Labai skanus sie sumustinukai: https://zinaukaip.lt/kulinarija/receptai/vieno-kasnio-sumustiniai/
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

  • Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
    Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas

    Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...

  • Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)

    Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...

  • Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)

    Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...

  • Ant stalo – kiaulienos nugarinė <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant stalo – kiaulienos nugarinė (receptai)

    Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi ir gardūs patiekalai? Kiaulienos nugarinė – maistingas ir universalus ingredientas, puikiai tinkantis skirtingiems patiekalams gaminti. ...

  • Virtuvė pakvips obuoliais <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)

    Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...

  • Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
    Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu

    Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...

  • Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą
    Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą

    Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...

    1
  • Prikelkite duoną antram gyvenimui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)

    Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...

  • Humusas – tobulas mūsų organizmui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Humusas – tobulas mūsų organizmui (receptai)

    Įvairių pasaulio kraštų virtuves išbandyti mėgstantys lietuviai nebejotinai jau spėjo atrasti vieną pagrindinių Artimųjų Rytų virtuvės patiekalų – humusą. Šio iš avinžirnių gaminamo produkto skoninės, maistin...

    4
  • Gaivūs desertai su paskutinėmis sezono uogomis <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Gaivūs desertai su paskutinėmis sezono uogomis (receptai)

    Besitęsiantys gana šilti orai gundo sodo ir daržo gėrybėmis. Kad paskutinių šiltojo sezono uogų atsivalgytume iki soties, jas galima  įtraukti į įvairius receptus. Maisto tinklaraščio „5 produktai“ autorė Roma L...

Daugiau straipsnių