Sluoksniuoto obuolių pyrago su cinamonu receptas pagal Danguolę Pereiti į pagrindinį turinį

Sluoksniuoto obuolių pyrago su cinamonu receptas pagal Danguolę

2013-04-25 15:16
Sluoksniuoto obuolių pyrago su cinamonu receptas pagal Danguolę
Sluoksniuoto obuolių pyrago su cinamonu receptas pagal Danguolę / Shutterstock nuotr.

Portalo skaitytoja Danguolė šiandien siūlo pasigaminti skanaus sluoksniuoto obuolių pyrago, kuriam reikės:

1 pakelis šaldytos sluoksniuotos tešlos;

4 valg.š. džiūvėsėlių;

750 g obuolių;

75 g cukraus;

50 g sviesto;

2 šaukšteliai cinamono;

100 g abrikosų ar kitokios tirštos uogienės;

Razinų;

Visų pirma paruoškite tešlą (jei perkate parduotuvėje, atšildykite ją). Tuomet įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Nulupkite obuolius, perpjaukite juos į keturias dalis, pašalinkite sėklalizdes ir supjaustykite skiltelėmis. Iškočiokite tešlos kvadratą (pusės kepimo skardos dydžio) ir sudėkite į vandeniu apšlakstytą kepimo skardą, tolygiai apibarstykite džiūvėsėliais (jie padės sugerti drėgmę iš obuolių). Ant tešlos eilėmis sudėliokite obuolių skilteles ir apibarstykite cukrumi. Kepkite apie 35 min. Išimkite pyragą ir tolygiai išdėliokite ant viršaus sviesto gabalėlius. Tuomet palaukite, kol ištirps. Apibarstykite cinamonu. Abrikosų uogienę sudėkite į nedidelį puodelį, užvirkite, išmaišykite ir teptuku ištepkite obuolius. Paruoštą pyragą padėkite atvėsti. Prieš patiekdami galite dar apibarstyti cukraus pudra, migdolų drožlėmis, razinomis, papuoši plakta grietinėle. Gero apetito!

Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: [email protected].

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų