Jūsų stalui – farširuota višta ir raugintų agurkų padažas (receptai)

  • Teksto dydis:

Šį farširuotos vištos receptą atsiuntė Stasė Jonaitienė, gyvenanti Kauno r., Bubiuose.

Patiekalui pagaminti reikės:

1,5 kg svorio vištos,
600 g kiaulienos ar vištienos faršo,
universalių prieskonių "Vigora",
druskos (labai mažai),
prieskonių: pipirų, raudonėlio, kalendros, prieskonių vištienai, džiovintų abrikosų, razinų, slyvų,
1 kiaušinio,
manų kruopų,
100 g maltų džiūvėsėlių,
kmynų kepsniui pabarstyti.

Gaminimas

Išimame nuplautos vištos kaulus, pradėdami šią procedūrą nuo vištos uodegos – pjauname peiliu odą, atskirdami ją nuo kaulų (odą nuo kaulų verčiame tarsi marškinius). Prie odos liks du sparneliai, dvi blauzdelės. Nunertą odą ištriname prieskoniais.
Į faršą sudedame viską, kas nurodyta recepte. Supjaustome krūtinėlę, sumaišome gabaliukus su paruoštu faršu ir tai sudedame į odos išnarą. Suformuojame taip, kad atrodytų kaip višta. Užsiuvame tą išnaros vietą, pro kurią traukėme kaulus. Pabarstome būsimą kepsnį kmynais, apšlakstome aliejumi ir kepame pusantros valandos 220 laipsnių temperatūroje. Tuomet išimame ir dedame į lėkštę, puošiame žalumynais. Galima perpjauti pusiau. Nuostabus kepsnio skonis garantuotas.

Raugintų agurkų padažas

Šio recepto autorė – "Kauno dienos" skaitytoja Jurgita Bedarfienė

Reikės:

1 stiklinės mėsos ar daržovių sultinio,
100 g marinuotų ar raugintų agurkų,
50–70 g grietinės,
2 šaukštelių miltų,
prieskonių (krapų, petražolių, agurklių ar kitų).

Gaminimas:

Nulupame agurkų odelę ir, jeigu agurko sėklos didelės, išimame jas. Nuluptą agurką susmulkiname ir suberiame į šiltą sultinį.
Miltus sumaišome su grietine ir trupučiu sultinio – šią tyrelę supilame į sultinį su agurkais ir kaitiname iki virimo (nevirti). Paskaniname smulkintais prieskoniais ir, jeigu reikia, įberiame druskos.
Šis padažas tinka prie virtos mėsos, bulvių ir žuvų patiekalų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
    Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas

    Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...

  • Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)

    Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...

  • Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)

    Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...

  • Ant stalo – kiaulienos nugarinė <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant stalo – kiaulienos nugarinė (receptai)

    Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi ir gardūs patiekalai? Kiaulienos nugarinė – maistingas ir universalus ingredientas, puikiai tinkantis skirtingiems patiekalams gaminti. ...

  • Virtuvė pakvips obuoliais <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)

    Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...

  • Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
    Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu

    Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...

  • Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą
    Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą

    Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...

    1
  • Prikelkite duoną antram gyvenimui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)

    Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...

  • Humusas – tobulas mūsų organizmui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Humusas – tobulas mūsų organizmui (receptai)

    Įvairių pasaulio kraštų virtuves išbandyti mėgstantys lietuviai nebejotinai jau spėjo atrasti vieną pagrindinių Artimųjų Rytų virtuvės patiekalų – humusą. Šio iš avinžirnių gaminamo produkto skoninės, maistin...

    4
  • Gaivūs desertai su paskutinėmis sezono uogomis <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Gaivūs desertai su paskutinėmis sezono uogomis (receptai)

    Besitęsiantys gana šilti orai gundo sodo ir daržo gėrybėmis. Kad paskutinių šiltojo sezono uogų atsivalgytume iki soties, jas galima  įtraukti į įvairius receptus. Maisto tinklaraščio „5 produktai“ autorė Roma L...

Daugiau straipsnių