Naujasis „Samsung Galaxy J3“: kodėl verta turėti?

  • Teksto dydis:

Ne kiekvienas telefonas gali būti toks, kaip „Samsung Galaxy S8“ ar „iPhone 7“. Ne kiekvienas žmogus gali sau ir leisti „Samsung Galaxy S8“ ar „iPhone 7“. Pasak Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų, populiariausi ir perkamiausi išmanieji telefonai priklauso vidutinės ir žemos kainos segmentams.

Stiprus prekės ženklas ir nedidelė kaina yra „Samsung Galaxy J“ serijos sėkmės paslaptis. Praeitų metų „Galaxy J3“ ir „Galaxy J5“ išmanieji pateko į perkamiausių pasaulyje išmaniųjų penketuką. Ir nors konkurentų telefonai pasižymi geresnėmis specifikacijoms, „Galaxy J“ serija nudžiugins puikiu baterijos veikimu ir patraukliu minimalistiniu dizainu. Šioje apžvalgoje dėmesį Varle.lt specialistai skiria būtent „Samsung Galaxy J3 (2017)“ telefonui.

Dizainas

Dar prieš keletą metų net „Samsung“ flagmanai turėjo plastmasinį korpusą ir štai atėjo pokyčiai. „Samsung Galaxy J3“ yra pigiausias „Galaxy J“ serijos atstovas ir korpusas čia jau turi metalinių dalių. „Galaxy J3 (2017)“ dizainui būdingas tipinio biudžetinio „Samsung“ telefono charakteris. Reikėtų pažymėti tai, kad surinkimo kokybė čia labai gera, daiktas atrodo patikimas ir tvirtas. Be to, tokių prieinamų metalinių „Samsung“ išmaniųjų dar ir nelabai buvo. Tiesa, metalas čia ganėtinai plonas, galinis dangtelis lengvai braižosi. Oleofobinė ekrano danga yra, tačiau ji neideali.

Ekranas

Telefonas turi nedidelį 5 col. įstrižainės ekraną. Raiška čia tik HD, todėl ekrane galima įžiūrėti atskirus pikselius. Matricos tipas TFT. Ekranas ne itin ryškus, saulėje įžiūrėti vaizdą gana sudėtinga. Taigi „Galaxy J3 (2017) ekranas yra tipinis biudžetinis variantas.

Našumas

Telefonas veikia naujausios „Android 7.0 (Nougat)“ operacinės sistemos pagrindu, tačiau telefonas tikrai neveikia žaibišku greičiu. Priežastis labai paprasta – pakankamai silpni vidinės konstrukcijos elementai. „Galaxy J3 (2017)“ gali pasigirti ar gal teisingiau būtų sakyti, pasiskųsti keturių branduolių „Exynos 7570“ procesoriumi ir 2 GB RAM atmintimi. Stereo garso nėra, garsas nestiprus, bet labai tikslus ir švarus. Vidinės saugyklos talpa čia minimali, tik 16 GB, tačiau yra microSD kortelių lizdas, į kurį galima įdėti iki 256 GB atminties kortelę. Beje, reikėtų paminėti tai, kad į telefoną galima įdėti dvi nano SIM korteles ir microSD atminties kortelę.

Kuo „Galaxy J3 (2017)“ skiriasi nuo „Galaxy J3 (2016)“ modelio? Jeigu reikėtų atsakymą sutalpinti dviejuose žodžiuose, pasakytume, kad pasikeitė viskas. Visų pirma šalia auksinio ir juodo atsirado sidabro mėlynos spalvos variantas. Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų teigimu, didelis naujojo „Galaxy J3“ privalumas yra tas kad čia, lyginant su jo pirmtaku, turime dvigubai daugiau operatyviosios atminties ir saugyklos (2 GB RAM ir 16 GB vidinės atminties vs. 1,5 GB RAM ir 8 GB vidinės atminties). Žymūs pokyčiai ir žvelgiant į kamerą: 13 megapikselių su f/1.9 diafragrama pakeitė senus 8 megapikselius su f/2.2 diafragma. Taigi skirtumai nuotraukų kokybėje yra akivaizdūs. Tiesa, „Galaxy J3 (2017)“ įvyko ir

neigiami pokyčiai, kurių didžiausias – TFT ekranas. Praeitų metų „Galaxy J3“ modeliuose buvo Super AMOLED ekranai. Taip pat neaišku, kodėl „Samsung“ nusprendė sumažinti baterijos talpą iš 2600 mAh iki 2400 mAh. Žinoma, 200 mAh nėra daug, tačiau niekas nemėgsta kai naujesniame įrenginyje yra kažkas atimama.

Autonominio veikimo laikas

Nors baterijos talpa čia tik 2400 mAh, jos autonominis veikimo laikas – įspūdingas! Vaizdo įrašų atkūrimo trukmė čia siekia net iki 14 val., o naudotis 3G internetu galima net 12 val. Žaidimuose „Samsung Galaxy J3 (2017) ne toks puikus: čia jo baterijos pakanka šiek tiek daugiau nei 5 valandoms nepertraukiamų žaidimų. Tipininiai pakankamai silpno procesoriaus rezultatai, bet svarbiausia tai, kad įrenginį įkrauti kiekvieną dieną nereikės.

Kamera

„Samsung Galaxy J3 (2017)“ turi 13 megapikselių pagrindinę kamerą su f/1,9 diafragma ir 5 megapikselių priekinę kamerą su f/2,2 diafragma. Negalima teigti, kad kameros čia blogos, tiesiog tokios, kokių ir galima tikėtis iš šios klasės segmento telefono. Kameros matricai trūksta dinaminio diapazono, o spalvų perteikimas ne itin tikroviškas. Tačiau yra labai stipri geroji pusė – tai tikrai tikslus automatinis fokusavimas, kurio dėka 90 proc. atvejų (net ir naktį) gaunamos ryškios nuotraukos.

Reikėtų nepamiršti, kad „Galaxy J“ yra biudžetinių išmaniųjų serija, todėl lūkesčiai šių telefonų atžvilgiu turėtų būti kitokie nei flagmanų atžvilgiu. Pagrindiniai telefono trūkumai – tai nedidelės raiškos ekranas ir ne itin spartus veikimas. Varle.lt mobiliųjų telefonų specialistų teigimu, „Samsung Galaxy J3 (2017)“ tikrai nėra tobulas išmanusis, tačiau jis turi kelias labai stiprias puses – labai gerą baterijos veikimo laiką, atpažįstamą korėjiečių prekės ženklo minimalistinį stilingą dizainą, galimybę vienu metu įdėti dvi SIM korteles ir atminties kortelę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių