„Facebook“ gali išnykti kaip kokia liga, sako mokslininkai

  • Teksto dydis:

„Facebook“ yra tarsi infekcinė liga, išgyvenanti pakilimą prieš savo nuosmukį, sako JAV mokslininkai, kurie teigia, kad šis socialinis tinklas iki 2017 metų neteks 80 proc. savo vartotojų.

Du Prinstono universiteto mechanikos ir aerokosminės inžinerijos doktorantai tokias stulbinamas išvadas skelbia straipsnyje viename internetiniame mokslinių tyrimų archyve, tačiau straipsnis dar nėra recenzuotas.

Remdamiesi „MySpace“ iškilimu ir kritimu, Johnas Cannarella (Džonas Kanarela) ir Joshua Spechleris (Džošua Spečleris) teigia, kad „Facebook“ - didžiausias interneto socialinis tinklas per visą istoriją – turi pradėti smarkiai trauktis.

„Idėjos, kaip ir ligos, kaip buvo atskleista, užkrečiamai sklinda tarp žmonių, kol galiausiai išnyksta, ir buvo sėkmingai aprašytos epidemiologiniais modeliais“, - rašo autoriai.

Jie pritaikė vieną modifikuotą epidemiologinį modelį interneto socialinių tinklų vartotojų aktyvumo dinamikai, panaudodami viešai prieinamus „Google“ duomenis.

Tokios išvados nebus gera naujiena vienai socialinės žiniasklaidos milžinių, kurią įkurti padėjo Markas Zuckerbergas (Markas Zukerbergas), kuri turi daugiau kaip 1,1 mlrd. vartotojų visame pasaulyje ir kuriai kitą mėnesį sueis 10 metų.

Minimoje studijoje sakoma, kad „Facebook“, kurio akcijos šią savaitę pakilo į naujas 58,51 dolerio aukštumas, nuo 2012 metų mažėja, kalbant apie duomenų naudojimą.

„Tikimasi, kad „Facebook“ ateinančiais metais sparčiai smuks, iki 2014 metų gruodžio susitrauks iki 20 proc. nuo savo maksimalaus dydžio“, - sakoma straipsnyje, paskelbtame ArXiv.org. - Geriausiai tinkančio modelio ekstrapoliavimas į ateitį rodytų, kad „Facebook“ artimiausiais metais sparčiai mažės, nuo 2015 iki 2017 metų prarasdamas 80 proc. savo maksimalios vartotojų bazės“.

Šis tyrimas skelbiamas apklausoms rodant, kad jaunesni vartotojai 2013 metais pradėjo trauktis iš „Facebook“.

J.Cannarella ir J.Spechleris AFP sakė, kad nenori viešai komentuoti, kol jų straipsnis nebaigtas recenzuoti prieš oficialų publikavimą.

Vis dėlto bent kol kas „Facebook“ laikosi puikiai.

Kylančios akcijų kainos pavertė vyriausiąją veiklos direktorę Sheryl Sandberg (Šeril Sandberg) dar viena technologijų milijardiere, o 29 metų M.Zuckerbergo asmeninis turtas yra vertinamas maždaug 19 mlrd. dolerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

FortasX

FortasX portretas
Spionazo irankis.

lolo

lolo portretas
panasu i teisybe, kazkada mirc'as buvo labai populiarus - praejo, po to atejo skype - na dar siek tiek turi populiarumo, bet ne taip kaip facebook'as. Tik klausimas kas naujo bus pasiulyta kaip alternatyva ir be abejo dar daugiau milijardu nusisluos.

jgfds

jgfds portretas
greiciau isnyktu.....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių