Kaip padėti smegenims išlikti jaunoms?

Anksčiau buvo manoma, kad senėjant miršta smegenų ląstelės, kurios sumažina smegenis ir priverčia prarasti tam tikrą informaciją visiems laikams. Tačiau iš tiesų senėjant – nutrūksta ryšiai tarp ląstelių. Išsiaiškinę šį faktą mokslininkai pradėjo domėtis, kaip būtų galima sustiprinti ar atnaujinti ryšius tarp ląstelių smegenyse.

„The Washington Post“ dalija keletą patarimų, kaip išsaugoti ryšius tarp smegenyse esančių ląstelių.

Nusiraminkite

Pasirodo, kad stresas turi neigiamos įtakos atminčiai. Jei pajaučiate, kad „stringa“ atmintis, tikriausiai jūsų gyvenime – per daug įtampos.

Ieškokite draugų

Socialinis bendravimas pagerina smegenų veiklą. Manoma, kad bendravimas su kitais žmonėmis, priverčia aktyviau dirbti smegenis, todėl jų veikla suaktyvėja beveik visose smegenų dalyse.

Darykite tai, ką galite geriausiai

Smegenis reikia nuolat treniruoti. Užsiimkite intelektualia veikla. Gal 80-tis teisininkas ir gali pamiršti, kur paliko automobilio raktus, bet jei visą gyvenimą aktyviai dirbo, jis net ir senatvėje galės rasti sprendimus komplikuotose situacijose.

Reikia estrogenų

2011 metais Vanderbilt universiteto tyrimas parodė, kad estrogenų padidėjimas ar kaita padidina pilkosios medžiagos tankumą smegenų dalyje, atsakingoje už atmintį. Tyrime dalyvavo moterys po menopauzės periodo.

Gerai išsimiegokite

Miego kokybė dažnai prastėja su amžiumi. Trikdantis miegas gali neigiamai atsiliepti žmogaus sugebėjimui mokytis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių