Receptas dailiai figūrai – 10 tūkst. žingsnių

  • Teksto dydis:

Neatsispyrėte pagundai prie kavos paskanauti saldumynų? Nesijaudinkite, lieti prakaito sporto salėje dėl aplankiusios silpnumo akimirkos nereikės – sudeginti nepageidaujamas kalorijas galima ir einant.  Amerikiečių moksliniai tyrimai rodo, kad moterys, kasdien nueinančios dešimt ar daugiau tūkstančių žingsnių, gali pasigirti dailesne figūra.

Sveikatingumo motyvatorė Vlada Musvydaitė sako, kad tai patvirtina ir realūs pavyzdžiai – jos suburtoje sportuojančių moterų grupėje ne viena, pasirinkusi ėjimą, smarkiai padailino savo kūno linijas.

– Kuo ėjimas naudingas? 

– Reguliarus ėjimas stiprina kaulus ir suteikia ilgaamžiškumą sąnariams. Taip pat, tai geresnė alternatyva nei bėgiojimas tiems, kurie tik pradeda sportuoti – gerinama kraujotaka, be reikalo nėra alinama širdis, nėra žalojamas stuburas dėl bėgiojant atsispyrimo metu patiriamos atatrankos. Dėl šių priežasčių ėjimas itin rekomenduojamas ne tik pradedantiems sportuoti, bet ir vyresnio amžiaus žmonėms. Tai viena iš nedaugelio fizinio aktyvumo rūšių, kuri neturi jokio neigiamo poveikio sveikatai.

– Galbūt visuomenėje apie šią fizinę veiklą esama mitų, kuriuos knieti  tučtuojau paneigti?

– Mane labiausiai stebina, kad kai kurie žmonės nuvertina ėjimo naudą.  Esą daug geriau bėgioti ar lankytis sporto salėje. Su tuo aš ir kiti specialistai nėra linkę sutikti. Mokslininkai jau seniai įrodė, kad vaikščiojant galime sudeginti ne ką mažiau kalorijų nei bėgiojant. Intensyvus 15 min. ėjimas, ypač gryname ore žiemą, prilygsta valandos trukmės aukšto intensyvumo treniruotei sporto salėje, nes esant šalčiui, kalorijos deginamos greičiau.

– Kaip atrasti motyvacijos norint pradėti?

– Motyvaciją galėčiau prilyginti sunkiam darbui. Nors ir sunku, turi tiesiog dirbti ir neieškoti pasiteisinimų. Iš pradžių stenkitės siekti mažų tikslų ir juos palaipsniui „auginti“. Jeigu juos įvykdysite, galite save apdovanoti – taip paskatinsite save dar labiau. Taigi, čia svarbiausia kritinis mąstymas, suvokimas dėl ko tai darai ir pasiryžimas, kurį po truputį reikia ugdyti.

– Ar motyvacijos atsiradimas priklauso tik nuo mūsų pačių?

– Prie jos gali prisidėti ir išoriniai veiksniai. Esu subūrusi fiziškai aktyvių moterų grupę socialiniame tinkle „Facebook”. Čia jos skatina viena kitą judėti, užsiimti fizine veikla. Tūkstančiai jų dalijasi nueitais žingsniais, viena kitą motyvuoja savo pavyzdžiu ir sveika konkurencija. Ne viena jų vien vaikščiodama atsikratė virš 10 kg svorio. Kitas veiksnys – išmaniosios technologijos. Pati naudoju įvairias programėles, išmaniąją apyrankę. Tokios pagalbinės priemonės ne tik padeda sekti širdies darbą, nueitus žingsnius ar sudegintas kalorijas, bet ir dalintis rezultatais su bendraminčiais socialiniuose tinkluose. Pastarasis aspektas yra ypač svarbus – kas iš to, jeigu savo pažanga džiaugsimės vieni. Be to, mūsų rezultatai gali paskatinti ir kitus.

– Kokie jūsų patarimai pradedančiajam?

– Tam, kad aktyviai dirbtų nugaros ir rankų raumenys – plačiai mokite rankomis. Tai sustiprins ne tik raumenis ir sąnarius, bet taip pat pagerins koordinaciją, sumažins traumų tikimybę. Įtraukus sėdmenis ir pilvą galima sumažinti apkrovą stuburui, papildomai treniruoti šias kūno vietas. Stenkitės išlaikyti vertikalią poziciją, mat esame įpratę būti kiek pasvirę į priekį. Svarbiausia – nešlepsėkite. Einant koją svarbu statyti nuo kulno ir aktyviai atsispirti pirštais. Na ir tam, kad pajaustumėte maksimalią ėjimo naudą, per dieną nueikite bent 10 tūkst. žingsnių.


Šiame straipsnyje: ėjimasfigūragražinauda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Dailios kojos, man patiko, reiks pabandyti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių