- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Kava negali būti prastesnė nei idėja, o idėja nei kava – būtent taip gimė dar viena „RealBean“ kavos linija, verta žurnalo viršelio ir kiekvieno jūsų.
Kuria prisiminimus
Prieš dvejus metus „RealBean“ kavomanams gimusi mintis, palaipsniui virto kūnu – puodeliu kavos, vertu žurnalo viršelio. Tiesa, naujausios kavos linijos priešistorė, kur kas gilesnė kaip ir idėja, kurią „RealBean“ transliuoja žmonėms: pasaulyje, kuriame apstu butaforijos, lieka vis mažiau vietos tikriems dalykams. Vertės netenka ne tik pinigai, bet ir daiktai, pasiekimai, santykiai ir patys žmonės.
„Kažkada besilankant sendaikčių turguje su vienu prekeiviu palietėme labai įdomią – tvarumo temą. Praėjusio amžiaus, šešto, septinto ar aštunto dešimtmečio baldai būdavo ne tik labai išraiškingi, bet ir patvarūs. Dėl to šiandien mes galime eiti į sendaikčių turgų. Šių dienų tendencija – greitas vartojimas, be kažkokių išskirtinių savybių. Blogiausia, kad šitas modelis atsispindi visose sferose, kur dalykai neturi išliekamosios vertės ir nesukuria jokio tam laikotarpiui būdingo veido, – atsigręždamas į praeitį, „RealBean“ kavos ekspertas Mindaugas Žičkus nusprendė kurti istoriją, o ne vienos akimirkos įspūdį. – Nepaisant to, kad kava yra dalykas, kurį tu suvartoji ir nelaikai sekcijoje, mes galvojame, kad mūsų kava verta tos sekcijos. Norime, kad žmonėms ji asocijuotųsi su kažkuriuo jų gyvenimo laikotarpiu, turėtų savyje vertės, kuri būtų jaučiama ne tik iš kainos perspektyvos, bet ir iš produkto, kurį gauni“.
„RealBean“ nuotr.
Pažįstamas skonis
Įvilkta į skirtingas pakuotes, žurnalo viršelio verta kava – apie kiekvieną mūsų. Ambicingą, žinantį ko nori, ir visomis išgalėmis to siekiantį. Tokiam žmogui, anot „RealBean“ ekspertų, tinka ne bet kas, todėl ir kavą jis turėtų rinktis ypatingą. Atrasti ją, o paskui dar ir suprasti nėra paprasta, nes kavos perpardavinėtojai padarė meškos paslaugą – pripratino žmones prie prasto skonio, todėl jis asocijuojasi su tikruoju kavos skoniu.
„RealBean“ nuotr.
„Tu gali sukurti pačią geriausią kavą, bet ją supras gal tik du procentai. Kiti – ne. Čia ne vynas ir ne viskis, kur gali bandyti ieškoti poskonių. Žmogui kava skanu arba ne“, – į artimesnę pažintį su pastaruoju gėrimu, anot M. Žičkaus, leidžiasi retas, todėl „RealBean“ kavos ekspertai siūlo paragauti naujosios linijos kavas. Paėmę kokybiškas pupeles ir paskrudinę jas, kavos ekspertai sukalibravo skonį, suprantamą kiekvienam. Šiai kavos linijai buvo sukurti keturi skirtingi mišiniai. Visi jie turi savo istoriją, dėl kurios ir papuolė ant žurnalo viršelio. Tai galbūt nėra brangiausia ar ypatingiausia kava pasaulyje, bet ji turi nepaneigiamą charizmą, kuri traukia aplink save mases.
Skoniai ir spalvos
Liniją pradėję kurti nuo „Espresso“, pirmojo žurnalo viršelį „RealBean“ skyrė pastarajam mišiniui. Jame jaučiamas kartumo, rūgštumo ir saldumo balansas. Tobulybei pasiekti esą reikia tik tinkamo paruošimo. Dar viena viršelio istorija – „Cafe au lait“. Mišinio, prisidengusio skrybėlėta dama mėlyname fone paslaptis – stiprume. Daugumai galvojant, kad pieniškoms kavoms skirtos pupelės turi būti švelnios, „RealBean“ joms suteikė ypatingo stiprumo. Tai padeda kavos skoniui nepaskęsti piene, o sukurti su juo ypatingą tandemą.„Botanista“ viršelio istorija gimė galvojant apie stipriai išpopuliarėjusį brunch’o tradiciją.
„RealBean“ nuotr.
„Pastebėjome, kad būtent jo metu žmonės labiausiai linkę gerti kavas su augalinio pieno gėrimais. Šiek tiek susidėlioję profilį galvoje, skrudintuvo pagalba nupiešėme kavą, kuri lygiai taip pat išnyra aukščiau galvos iš ją užgožti bandančio augalinio pieno gėrimo ir kiek įmanoma sumažinome rūgštumą, tam, kad šios dvi iš pažiūros nesuderinamos esybės taptų viena, tobula jūsų taip mylimo brunch’o kava“, – M. Žičkus pasakojo, kad ji nesutraukia pieno, o ant putos galima netgi piešti. Nors skirta bičiulystei su augaliniu pienu, „Botanista“ galima mėgautis ir be jo. Ne vienas tai daręs dalijosi įspūdžiais, esą gurkšnis kavos primena nediduką kąsnelį imbierinio sausainio. Paskutinioji linijos kava, vainikuojanti skonių kvartetą – „Real Bean Original“. Tai kava – aukso vidurys, patinkanti tiek stiprią, tiek silpną kavą mėgstantiems žmonėms. Ji turi daugybę skonio niuansų, kurių nerasite kitose kavose.
„RealBean“ nuotr.
„Labiausiai už viską ji džiugina sodriu, prabanga spinduliuojančiu nugos, kuri, esame įsitikinę, buvo ir viena ambrozijos sudedamųjų dalių, poskoniu“, – paragauti kavų, vertų žurnalo viršelių ir patiems tapti leidinių herojais kvietė M. Žičkus.
Beje, artėjant žiemai, žurnalinės merginos susitiko bendram viršeliui, todėl į savo sekcijas galėsite pasidėti dar vieną – kalėdinę kavą.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Stilingi įvaizdžiai – iš antrųjų rankų aprangos
Drabužių dizainerė L. Larionova ir vizažistas A. Juodiškis sukūrė tris skirtingus šventinius įvaizdžius, kuriuos neseniai atidarytame žiedinės mados centre „Looptex“ Vilniuje pristatė modelis Adriana. Įvairioms šven...
-
Švenčių proga – grožio procedūrų maratonas1
Šventiniu laikotarpiu grožio procedūrų skuba bene visos klaipėdietės – salonų meistrėms tenka dirbti ir viršvalandžius. Populiariausiomis procedūromis išlieka nagų lakavimas ir manikiūras, tačiau ne rečiau apsilanko ir m...
-
Prie šventinio stalo kasdieniams drabužiams – ne vieta5
Įsisukus į kalėdinius reikalus, lengva pamiršti bene svarbiausią žmogų per šventes: save. Reikalams ar nuovargiui gundant prie stalo sėsti apsirengus kasdieniškai, mados ekspertai pabrėžia – išskirtinis įvaizdis gali...
-
Spalvoto gyvenimo ambasadorės – apie spalvų terapiją ir misiją kelti nuotaiką
Niūrusis sezonas. Dangus – cepelinų spalvos, žmonės – prislopintų žemės spalvų drabužiais. Nuo lietuviško pilkumo atbukęs žvilgsnis gaudo kiekvieną gyvesnę spalvą ir ją spinduliuojančią asmenybę. Neatsitiktinai: juk Lietuvo...
-
Kazlų Rūdai sukurtas specialus kvapas7
Kazlų Rūda yra bene vienintelis miestas Lietuvoje, kuris turi specialiai jam sukurtą kvapą. Šio kvapo kūrime dalyvauti galėjo kiekvienas norintis – miesto Turizmo ir verslo informacijos centre (TVIC) buvo galimybė išbandyti įvairius...
-
Kas tinka mamai, tiks ir dukrai?
Augdami vaikai anksčiau ar vėliau pradeda domėtis veido prausikliais, kremais, kitomis veido priežiūros priemonėmis. Jei ir nesidomi, tėvams natūraliai kyla klausimas – ar vaikams ieškoti specialių priemonių, ar jiems tinka ir tai, ką n...
-
Floristė L. Grieštaragytė: visų puošmenų rasite gamtoje1
Vieni jau pasipuošė namus Kalėdoms, o kiti dar tik ieško dekoracijų ir, žinoma, idėjų. „Svarbiausia – susikurti sau artimą stilių, kuris jums keltų teigiamų emocijų, o namuose skleistų šventinę nuotaiką“, &n...
-
5 kalėdinių dovanų idėjos tiems, kurie viską turi1
Sugalvoti dovaną žmogui, kuris, atrodo, jau turi viską, o į klausimą „Ką norėtum gauti dovanų?“ atsako „Man nieko nereikia.“, gali tapti nemenkas iššūkis. Tikėtina, kad toks atsakymas visgi nesukels noro nieko ne...
-
Audinių likučiai siuvėjos rankose virsta spalvingomis suknelėmis2
„Princesė ant žirnio“? Gal „Princesė ir varlius“ ar princesė iš „Ilgo plauko istorijos“? Nesvarbu, iš kurios pasakos jūsų mažoji princesė – suknelių iš audinių likučių kūrėja Jurgita ...
-
Šaltuoju metų laiku – ypatingas dėmesys aprangai
Tradicinė žiema Lietuvoje pasižymi gana šaltais ir drėgnais orais, nors dėl klimato kaitos pastaraisiais dešimtmečiais pastebima reikšmingų pokyčių. Ne kiekvienais metais žiemą tenka pajusti tikrą dviženklę minusinę temperat...