Ūkio bankas uždirbo 95,7 mln. litų

Lietuvos komercinis Ūkio bankas per vienuolika šių metų mėnesių uždirbo 95,7 mln. litų neaudituoto grynojo pelno - 21,3 proc. daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį. Vien lapkričio mėnesio pelnas siekė 3,1 mln. litų.

„Per vienuolika metų mėnesių bankas 5 proc. viršijo visų metų pelno prognozę. Lapkritį uždirbtas pelnas iš esmės buvo toks pats kaip ir spalį. Lapkričio mėnesio pelnas, palyginti su spalio mėnesiu, iš pagrindinės veiklos išaugo dėl geresnio prekybinės veiklos rezultato, tačiau jį mažino dėl blogėjančios šalies ir pasaulio ekonominės situacijos didėjusios specialių atidėjimų išlaidos", - sakė banko Finansų ir rizikų valdymo departamento direktorius Arnas Žalys.

Vertindamas ateities veiklos perspektyvas A.Žalys neprognozavo ilgalaikės banko perspektyvos. Jo teigimu, dėl nestabilios situacijos pasaulio finansų rinkose ir šalies ekonomikos perėjimo į recesiją sunku pateikti ilgalaikes veiklos prognozes, tačiau perspektyvos išlieka optimistinės. Bankai ir visas finansų sektorius turi daugiau galimybių išlaikyti auštą veiklos efektyvumą.

Banko akcijos kotiruojamos Vilniaus vertybinių popierių biržoje. Trečiadienį akcija atpigo 4,05 proc. iki 0,71 lito.


Šiame straipsnyje: Ūkio bankaspelnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių