Turtą pamiršo deklaruoti tūkstančiai gyventojų

5,6 tūkst. gyventojų, pagal įstatymus iki gegužės 6 dienos turėję deklaruoti savo pajamas ir turtą, tai padaryti pamiršo, teigia Valstybinė mokesčių inspekcija.

Deklaracijas privalo pateikti ir privalančių atlikti šią prievolę valstybės pareigūnų šeimos nariai, todėl kartu su pastaraisiais metinių deklaracijų iš viso nepateikė apie 10 tūkst. žmonių.

Didžioji dalis nepateikusiųjų deklaracijų yra ministerijų bei joms pavaldžių institucijų, savivaldybių, teismų darbuotojai (daugiau nei 2,2 tūkst.), Vidaus reikalų ministerijos valdymo srities statutinių įstaigų valstybės tarnautojai (daugiau nei 1,5 tūkst.) bei gyventojai, ataskaitiniais metais nustoję eiti pareigas valstybės tarnyboje (beveik 1,36 tūkst.).

VMI atkreipia dėmesį, kad tai jau ne pirmas atvejis, kai metines pajamų mokesčio ir gyventojo (šeimos) turto deklaracijas pamiršta pateikti mokesčių mokėtojai, nustoję eiti pareigas valstybės tarnyboje. Jiems atlikti šią pareigą taip pat privaloma.

Pasak VMI Paslaugų mokesčių mokėtojams departamento direktorės Stasės Aliukonytės-Šnirienės, pavėlavusiems deklaruoti turtą asmenims iškart nebus taikomos griežtos sankcijos. Jiems išsiųsti priminimai, tačiau jei VMI taip ir nesulauks 2007 metų deklaracijų, užuomaršoms grės administracinė atsakomybė.

Turto ir pajamų deklaracijas pagal Gyventojų pajamų mokesčio ir Turto deklaravimo įstatymus privaloma pateikti politikams, tarnautojams, Europos Parlamento nariams ir kitiems šiame teisės akte išvardytiems asmenims bei jų šeimos nariams.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama. 


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių