Turgūs išgyvena sunkmetį

Smulkieji verslininkai skundžiasi, kad mažėja prekyba turguose. Daugiau žmonių čia sulaukiama tik savaitgaliais.

Kai kurie prekiautojai prognozuoja, kad po Naujųjų žmonių ateis dar mažiau, kiti – atvirkščiai, spėja, kad prekyba pagyvės, pranešė LTV „Panorama“.

Pagyvėjimas naujajame Klaipėdos turguje, nutirpus sniegui ir pagerėjus eismo sąlygoms, tetruko kelias valandas. Po pietų – žmonių beveik nėra. Prekiautojai skundžiasi parduodantys vis mažiau, darbo dienomis pirkėjai esą išvis retai kada beužsuka, o ir perka kukliau.

„Po mažiau perka, kiaušinių nebeperka tiek daug kaip seniau. Ir po 30 imdavo, dabar 10 nusiperka, kadangi bijo – vis sako, kad reikės veržtis tuos diržus“, – sako moteris, prekiaujanti kiaušiniais.

„Savaitgalį visąlaik būna daugiau žmonių, jau naujesnių žmonių matom, bet dažniausiai ateina tie patys klientai“, – pasakoja mėsos gaminių pardavėja.

Kai kurie prekiautojai baiminasi, kad po Naujųjų situacija dar pablogės. Esą klientus akcijomis ir išpardavimais persivilios prekybos centrai. Kiti viliasi kaip tik po Naujųjų sulaukti daugiau pirkėjų. Žmonės čia esą eis ieškoti pigesnių prekių, o ir derėtis galima.

„Šildymas prasidės, gal daugiau bedarbių žmonių atsiras, tada gal ir patrauks į turgų. Šiuo metu tai jų pilna prekybos centruose“, – teigia Liudas Butautas, „Naujojo turgaus“ direktorius.

„Panoramos“ kalbinti pirkėjai sako skaičiuojantys, kur labiau apsimoka pirkti. „Kur pigiau, ten ir perkam. Yra truputį ir centruose pigiau, būna ir turguje“, – įsitikinęs vyriškis.
„Paklausk geriau, kada pensijos padidės, o tada eisim visur – ir į parduotuvę, ir į turgų. Pensijos nėra – niekur, tik perki patį pigiausią“, – sako kitas pašnekovas.

Kai kurie smulkieji verslininkai, sumažėjus prekybai, svarsto, gal visai nebeprekiauti.


Šiame straipsnyje: turgusprekyba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių