Teisybės ieškos Europos teismuose

80 proc. Lietuvos dujotiekių nutiesusi bendrovė „Kauno dujotiekio statyba“ žada tęsti bylinėjimąsi su įmone „Klaipėdos nafta“ dėl esą neteisingai organizuoto statomo suskystintųjų gamtinių dujų terminalo dujotiekio tiesimo konkurso.

„Manome, kad mūsų argumentai yra svarūs ir turime didelę galimybę procesą laimėti. Netikiu, kad teismas ilgai išlaikys spaudimą ir neatšauks dabar pritaikytų apsaugos priemonių, sustabdžiusių visą konkursą“, - interviu „Verslo žinioms“sakė „Kauno dujotiekio statyba“ generalinį direktorius vadovas Henrikas Bartusevičius.

Pasak jo, jeigu „Klaipėdos nafta“ sutartį pasirašys su PPS, toliau tęsime procesą iki pat Europos Teisingumo Teismo, jeigu to prireiks - sieks, kad „Klaipėdos nafta“ kompensuotų įmonės patirtus nuostolius dėl blogai organizuoto konkurso.

„Mano nuomone, mūsų konkurentai - Vokietijos bendrovė PPS sąmatą sumažino iki neprotingos kainos. Viena vertus, visi mūsų galimi partneriai, kuriuos kvietėme subrangovais povandeniniams horizontalaus gręžimo darbams, nesiryžo duoti šimtaprocentinių garantijų, kad šią projekto dalį pavyks įgyvendinti sėkmingai. Toje vietoje, uoste prie Kiaulės Nugaros 25-30 m gylyje labai sudėtinga geologinė struktūra. Todėl mes nutarėme gręžti 100 metrų gylyje, o toks sprendimas maždaug dvigubai brangina darbų kainą. Pasirinkimas yra paprastas: arba mažesnė rizika visam projektui ir aukštesnė kaina, arba didesnė rizika, kad projekto nepavyks įgyvendinti, tačiau mažesnė kaina“, - sakė „Kauno dujotiekio statyba“ vadovas.

Šią savaitę Vokietijos kompanija PPS, pasiūliusi mažesnę projekto darbų kainą, buvo pripažinta konkurso nugalėtoja. „Kauno dujotiekio statyba“, pateikusi keliolika milijonų brangesnį siūlymą, konkursą pralaimėjo, nors prieš tai jau buvo pripažinta nugalėtoja. Anksčiau „Kauno dujotiekio statyba“ laimėto, „Klaipėdos nafta“ skelbto konkurso rezultatus atšaukė Viešųjų pirkimų tarnyba.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
tokie geradariai kad nori pelno nieko nedirbdami o sutartyse ieško skylių o gal už jas net sumoka .

Petras

Petras portretas
Jei vokiečiai prisiima rizika savo sąskaita, tai nėr problemų, bet įtariu bus kaip visuomet, kad projekto kaina ir terminai išaugs. Mes jau turime čia vienus tokius ale vokiečius kurie užsiima atominės uždarymu.
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių