„Snore“ lėšas laikiusioms savivaldybėms – ir ilgalaikės paskolos

Savivaldybėms, kurios turėjo lėšų bankrutuojančiame nacionalizuotame „Snoro“ banke, iš valstybės biudžeto apyvartinių lėšų ketinama teikti trumpalaikes ir ilgalaikes paskolas.

Vyriausybė pirmadienį pritarė tai numatančiam Biudžeto sandaros įstatymo pakeitimo įstatymo projektui, kuris ypatingos skubos tvarka teikiamas varstyti Seimui kartu su 2012 metų biudžeto įstatymo projektu, pranešė Ministro pirmininko spaudos tarnyba.

Tai leis laiku išmokėti atlyginimus pedagogams, darželių auklėtojams, socialiniams, kultūros ir kitų biudžetinių įstaigų darbuotojams, socialines išmokas ir kompensacijas, atsiskaityti su komunalinių paslaugų įmonėmis.

Pataisomis siūloma leisti iš valstybės biudžeto apyvartinių lėšų suteikti savivaldybėms trumpalaikes ir ilgalaikes paskolas, kai dėl kredito įstaigų veiklos apribojimo arba jų licencijų atšaukimo savivaldybės negali disponuoti savo lėšomis ir dėl to trūksta apyvartos lėšų.

Sąskaitas „Snoro“ banke turėjo daugelio savivaldybių įstaigos, tačiau net penkioms savivaldybėms į jas buvo pervedamos ir valstybės biudžeto lėšos. Lietuvos savivaldybių asociacijos duomenimis, 28 savivaldybės ir jų kontroliuojamos įstaigos bei įmonės „Snore“ laikė apie 75 mln. litų lėšų.

Šiuo metu pagal Biudžeto sandaros įstatymą savivaldybių pajamų trūkumui padengti iš valstybės biudžeto gali būti suteikiamos tik trumpalaikės paskolos.


Šiame straipsnyje: Snorassavivaldybės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Sumanumas ir sąžinė

Sumanumas ir sąžinė portretas
Dėl sisteminio banko veiklos sutrikimo, kaltė krito gabiausiems Lietuvos bankininkams V.Antonovui ir A.Baranauskui. Kas atgaivins valstybės mašiną ir normalizuos ekonominę veiklą?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių