Seimas apmokestino brangesnį nei 1 mln. vertės nekilnojamąjį turtą

Seimas sutiko apmokestinti labai brangų nekilnojamąjį turtą. Tikimasi iš šio naujo mokesčio surinkti kelias dešimtis milijonų litų kasmet.

Trečiadienį Seimo nariai ypatingos skubos tvarka priėmė Nekilnojamojo turto mokesčio įstatymo pataisas. Jomis nustatomas 1 proc. metinis mokestis už daugiau kaip milijoną litų kainuojantį fiziniams asmenims priklausantį nekilnojamąjį turtą. Mokestis bus imamas tik nuo turto vertės, viršijančios milijoną litų.

Už šį vadinamąjį „prabangos“ mokestį pasisakė įvairių Seimo frakcijų atstovai – nuo konservatorių iki socialdemokratų. Prieš įstatymą pasisakė tik liberalai bei kai kurie pavieniai kitų Seimo frakcijų nariai.

Už įstatymo priėmimą trečiadienį balsavo 76, prieš buvo 5, susilaikė 21 parlamentarai.

„Kadangi šis mokestis bus administruojamas ir renkamas tik kitų metų pabaigoje, dar turime metus, kad sutvarkytume visą teisinę bazę tokiam apmokestinimui. Pavasarį, matyt, reikės priimti dar ne vieną teisės aktą, kuris konkrečiau nustatytų, kaip yra skaičiuojamas ir renkamas šis mokestis“, - kalbėjo socialdemokratė Birutė Vėsaitė.

Opozicija iš esmės pritarė prabangaus nekilnojamojo turto apmokestinimui, tačiau iškėlė daugybę klausimų – ar nevertėtų neapmokestinti pirmojo žmonių turimo būsto, kaip bus vertinamas nekilnojamasis turtas, ar tikrai bus surinkta tiek lėšų, kiek planuojama.

Seimo Mišriajai grupei priklausantis Jonas Jagminas piktinosi, kad yra apmokestinami turčiai: „Būtent šie žmonės kūrė gerovę Lietuvoje, mokėjo mokesčius, statė namus. O dabar ujami kaip kokie nusikaltėliai. Nereikia to mokesčio, nes jis atves tik prie didelio negatyvo. Tai bus pirmas žingsnis į viso turto apmokestinimą“.

Brangaus nekilnojamojo turto mokestį valdantieji vadina vienu iš „prabangos“ mokesčių, kurie skiriami lopyti deficitinio biudžeto skyles. Valdančioji koalicija tikisi, kad jau kitąmet iš šio naujojo mokesčio bus surinkta iki 30 mln. litų.

Remiantis Registrų centro duomenimis, brangaus nekilnojamojo turto šalyje oficialiai yra labai nedaug – gyvenamosios paskirties turto tėra 741 objektas, negyvenamosios paskirties turto – 415 objektų, o žemės sklypų – 4667.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Volodia ir Josifas

Volodia ir Josifas portretas
Mūsų idėjos gyvos. Šaunuoliai tie atgimę bolševikai

vaiva

vaiva portretas
-Seimo Mišriajai grupei priklausantis Jonas Jagminas piktinosi, kad yra apmokestinami turčiai: „Būtent šie žmonės kūrė gerovę Lietuvoje, mokėjo mokesčius, statė namus"- ar tam Jagminui visai negerai su galva? Kokias jis čia nesamones šneka. Taip, būtent šie žmonės (turčiai) išvogė ir išpardavė visą Lietuvėlę, ir prisikaupė sau turto. Būtent šie žmonės nuvarė Lietuvą į krizę.

lietuvis

lietuvis portretas
nors karta teisingai padare vyriausybe,seniai reikejo,bet pirmiau reikia pasidomet is kur ir kokiu budu igyti tie milijonai,o jei neirodys, konfiskuot is tu vagiu ir isnaudotoju
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių