Rugsėjį kainos pakilo 0,6 proc.

Lietuvoje rugsėjo mėnesį, palyginti su rugpjūčiu, užfiksuota 0,6 proc. infliacija, pranešė Statistikos departamentas.

Metinė infliacija rugsėjį (rugsėjį, palyginti su rugsėjo mėnesiu pernai) siekė 1,8 proc., o vidutinė metinė infliacija - 0,9 proc., pranešė Statistikos departamentas.

Anot statistikų, mėnesio infliacijai didžiausios įtakos turėjo 1,1 proc. pabrangę maisto produktai ir nealkoholiniai gėrimai, 4,2 proc. - drabužiai ir avalynė, 1,3 proc. - sveikatos priežiūros prekės ir paslaugos.

Poilsio ir kultūros prekės bei paslaugos per mėnesį atpigo 0,9 proc., ryšių prekės ir paslaugos - 1,2 procento.

Metinį kainų pokytį lėmė 6,6 proc. pabrangusios būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro grupės prekės ir paslaugos, 10,3 proc. - alkoholiniai gėrimai ir tabako gaminiai, 5,5 proc. - transporto prekės ir paslaugos.

Per metus drabužiai ir avalynė atpigo 5,3 proc., ryšių prekės ir paslaugos - 5,8 proc., būsto apstatymo, namų apyvokos įrangos ir kasdienės būsto priežiūros prekės ir paslaugos - 3,2 procento.

Vartojimo prekių kainos per mėnesį padidėjo 0,9 proc., paslaugų kainos sumažėjo 0,3 procento, o per metus - atitinkamai padidėjo 2,9 proc. ir sumenko 1,6 procento.

Statistikai prognozavo, kad rugsėjo mėnesį Lietuvoje bus 0,2 proc. suderinta mėnesio infliacija, 1,4 proc. metinė infliacija bei 0,7 proc. vidutinė metinė infliacija.

 


Šiame straipsnyje: infliacijakainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių