R. Šadžius: Baltijos šalims trūksta bendravimo

Lietuvos finansų ministras sako, kad Baltijos šalims trūksta bendravimo ir keitimosi informacija, todėl Lietuvai ruošiantis pirmininkauti Europos Sąjungai bei Latvijai ir Lietuvai ketinant įsivesti eurą, norima šią spragą taisyti.

„Šie susitikimai, prasidėję 2007 metais, tapo tradiciniai, kai mes pamatėme, kad trys valstybės, esančios greta viena kitos, visos Europos Sąjungos narės, bet to bendravimo, keitimosi informacija, suvokimo, kas vyksta pas kaimyną, trūksta. Šiandien mes kaip tik ir stengsimės sužinoti, pasidalinti, kas vyksta. Žinoma, natūralu, kad dominuos euro klausimas“, - ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė Lietuvos finansų ministras Rimantas Šadžius.

Be to, anot ministro, artėjant Lietuvos pirmininkavimui ES, Lietuva yra suinteresuota užmegzti kuo glaudesnius kontaktus su visomis ES šalimis, o Baltijos šalys yra „patys natūraliausi partneriai“.

Lietuvos, Latvijos ir Estijos finansų ministrai ketvirtadienį Vilniuje aptars euro įvedimą, būsimą Lietuvos pirmininkavimą Europos Sąjungai ir kitus aktualius klausimus.

Estija eurą įsivedė 2011 metais, Latvija tai padaryti ketina 2014 metais, o Lietuva - 2015 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

globalistam mirtis

globalistam mirtis portretas
Puvenos Jevro mums nereikia, kaip ir JivraSojūzo kuris tuoj grius kaip jo pirmtakė TSRS

paulius

paulius portretas
Vienu zodziu jei niekas jiems su tuo euru nesigaus zmoniu labui,o dar pablogins situacija,tai pagal istorija kuri kartojasi 50-100 metu tures buti revoliucija ir vel Leninas ir vel visa grietinele y vagonus.Kur tai matyta kapitalizmas 1miliardierius atitinka 1.000000zmoniu,vadinasi valstybe suteikia zmogui 1000lt. atlyginima,neatsizvelgdama stambaus verslo mastams.Visais atvejais turi buti paskaiciuota pelno ir galimo atlyginimo santykis,smulkiojo verslo is viso tai neliecia,o euras tik atnes kazkam naudos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių