Per pusmetį BVP išaugo 6,1 procento

Patikslintais duomenimis, antrąjį ketvirtį BVP to meto kainomis sudarė 28 mlrd. 234,4 mln. litų ir, palyginti su 2007 m. antruoju ketvirčiu, išaugo 5,3 procento.

Statistikos departamentas įvertino 2008 m. antrojo ketvirčio bendrojo vidaus produkto (BVP) komponentus gamybos, išlaidų ir pajamų metodais ir patikslino skelbtą pirmąjį įvertį.

Anksčiau skelbtas pirmasis BVP įvertis sudarė 28 mlrd. 393,3 mln. litų, o jo augimas - 5,5 procento. Didžiausią įtaką patikslintam įverčiui turėjo gauti statybos, transporto, prekybos, nekilnojamojo turto ir kitų verslo paslaugų statistiniai duomenys.

Pirmojo pusmečio BVP siekė 52 mlrd. 428 mln. litų ir, palyginti su atitinkamu praėjusių metų laikotarpiu, išaugo 6,1 procento.

Sparčiausiai antrąjį ketvirtį augo pramonės ir energetikos, statybos, prekybos, transporto bei ryšių paslaugų ir finansinio tarpininkavimo ir nekilnojamojo turto bei kito verslo paslaugų pridėtinė vertė. Ne rinkos paslaugų pridėtinė vertė augo lėčiau ir siekė 3,4 procento. Lėčiausiai augo žemės ūkio ir žuvininkystės pridėtinė vertė. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių