Prognozuojama sumažinti TIR knygelių kainas

Gerėjantys finansiniai nacionalinės vežėjų asociacijos „Linava“ rezultatai vežėjams suteikė vilčių, kad būtų galima sumažinti iki šiol tik kilusias „TIR Carnet“ - „Linavos“ išduodamų muitinio tranzito dokumentų, skirtų gabenti prekėms į ir iš prie Europos Bendrijos transporto sistemos neprisijungusių šalių, - kainas.

Šiuo metu Lietuvos vežėjai moka gerokai daugiau nei kaimynai lenkai ar latviai ir tai nepadeda konkurencinėje kovoje, penktadienį rašo „Verslo žinios“.

„Pirmiausia reikia atsiskaityti ir sumokėti skolas, bet realu, kad rudenį galima mažinti TIR kainas. Galimybių yra, tik reikia pasispausti ir pataupyti“, - sako asociacijos viceprezidentas Erlandas Mikėnas.

„Linavos“ prezidentas. Algimantas Kondrusevičius pažymi, kad sprendimas dėl TIR kainų bus priimtas analizuojant finansinę padėtį, jis nesiima spėlioti, ar tai gali būti padaryta rudenį, ar nuo ateinančių metų. Pasak jo, TIR kaina turi būti pakankama, kad būtų užtikrintas asociacijos finansinis stabilumas ir jos galimybės garantuoti TIR sistemos funkcionavimą.

„Tai reiškia, kad mes esame atsakingi Lietuvos ir kitų ES valstybių muitinėms už nesumokėtus muitus ir mokesčius. Jie gali būti ir mažesni, ir didesni. Buvo metas, kai Lietuvos vežėjai buvo nevisiškai disciplinuoti, darydavo nemažai pažeidimų, ir dabar turime mokėti už praeities klaidas. Tačiau, žinodami padėtį, matome galimybę ateityje sumažinti TIR kainas“, - sako A. Kondrusevičius.


Šiame straipsnyje: muitaimokesčiaivežėjai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Aloyzas

Aloyzas portretas
susikiskit tas knygeles y subine.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių