Pasiruošimas šventėms: jau įsibėgėja prekyba eglutėmis

Nors eglutę Kalėdoms įsigyti galima jau nuo lapkričio, tačiau žmonės daugiausiai žaliaskarių nuperka likus kelioms dienoms iki didžiųjų švenčių.

Prekybos vietose jau siūloma įsigyti Kalėdų simbolį – eglę. Šiais metais prekyba pradėta vėliau, nes labiausiai eglutės perkamos prieš pat šventes.

Eglučių pardavėjas Vladas, paklaustas, kiek vidutiniškai kainuoja eglutė, sakė, kad panašiai, kaip ir pernai – apie 40–50 litų.

Prekybininkai sako, kad žmonės renkasi ir eglišakes, jas daugiausia perka senjorai.

Kalėdų simbolis kur kas pigesnis urėdijų medelynuose. Vien Vilniaus urėdijos medelynas per sezoną parduoda apie 1000 kirstų ir apie 500 vazonuose pasodintų eglučių. Šiemet planuojama parduoti dar daugiau.

„Kirstos eglutės kaina – 10 litų už metrą, o vazonėlyje nuo 5 litų iki 50 litų. Galima pasirinkti pagal savo skonį“, – kalbėjo Vilniaus urėdijos medelyno viršininkė Reda Konstantinavičienė.

Likus kelioms dienoms iki Šventų Kalėdų – gruodžio 21 dieną visoje šalyje medelynai nemokamai dalins eglių šakos.

Prekybos centruose dirbtinėmis eglutėmis pradėta prekiauti jau prieš mėnesį. Jų šiemet jau parduota daugiau nei ankstesniais metais.

„Kadangi dirbtinėmis eglutėmis mes pradedame prekiauti anksčiau, tai faktiškai jau nuo lapkričio mėnesio prekyba yra įsibėgėjusi. Šiuo metu jų įsigyta daugiau. Tuo tarpu gyvų eglučių prekyba įsibėgėja tik dabar ir mes negalime palyginti, kiek jų bus nupirkta, nes daugiausiai gyvų eglučių nuperkama likus savaitei iki Kalėdų“, – apie prekyba dirbtinėmis ir gyvomis eglutėmis pasakojo „Maxima LT“ atstovė Olga Malaškevičienė.

Prekybos centro atstovės teigimu, dirbtinės eglutės yra daug pigesnės nei gyvos. Vidutinio dydžio eglutė čia dažnai viršija penkiasdešimties litų ribą.


Šiame straipsnyje: Kalėdosžiema 2011

NAUJAUSI KOMENTARAI

Trumpet Call

Trumpet Call portretas
BROLIAMS IR SESERIMS KRISTUJE... APIE KALĖDAS... Dažnai yra teigiama, jog Kalėdų šventimas yra meilės išraiška Dievui... BET AR TIKRAI?... Jei žmonės Jį, Jėzų Kristų, mylėtų, elgtusi kaip Jis mokė ir moko, o ne švęstų sau kažkokias pagoniškas šventes per kurias įvyksta daug daug nusidėjimų... Ar suprantat, kad pasaulietiško pobūdžio Kalėdų šventimas Jo vardu, tolygu Jo ir Jo Tėvo vardo išniekinimui (Nenaudok Jo vardo be reikalo - vienas iš 10 Dievo įsakymų!)?... Nėra jokių pasiteisinimų dėl šitų pagonių švenčių... Kas TIKRAI MYLI JĖZŲ KRISTŲ, tas IŠGIRS ŠITAI: Informacija paimta iš Trumpetcallofgodonline saito. Laiškas (ištrauka) pavadinimu "Regarding the Celebration of "christmas"": You say all these things are a metaphor and a testament to Me. I say anything, coming from the rituals of sin, are sin... Do not do it! Instead, do only as the Word of God instructs, for the season of giving is each and every day. And the season of love is indeed every day, every hour, Every minute, every moment of life lived in Me. So I say to you, give worldly gifts to each other if you so choose, but do it not as the pagans, for this is sin. Instead, give gifts to your loved ones as you see fit to do, with love for them, but do it not on the 25th day of December, for this day was put forth by pagans in worship of false gods, which is the breaking of The Father’s first and foremost Commandment. Dar viena ištrauka iš to pačio laiško: Indeed, what do all these things have to do with Me?... Why do you decorate the tree?... Have I not made it as beautiful as it should be? Why decorate your house?... My house has no need of decorations... In humbleness will your house shine forth. Why do you give gifts in My name?... I am He who gives the gift... You only need receive it. In following My ways, you give gifts to Me, and to each other, and to all those around you, for the gifts I bring are forever. What matter these things of the world, which will soon pass away? Yra daug švenčių, kurias krikščionys tikrai turėtų švęsti, nes šios šventės yra skirtos Mūsų Dangiškajam Tėvui ir Jo Vienturčiui Sūnui Jėzui Kristui, bet tai užmiršta... Pradedant septinta savaitės diena (poilsis šeštadienį)... BROLIAI IR SESERYS KRISTUJE! KODĖL MES LAIKOMĖS ŽMONIŲ TRADICIJŲ IR UŽMIRŠTAM TIESĄ!?... KODĖL MUMS TURI RŪPĖTI STABAI (eglutės), BLIZGUČIAI IR t.t.? NETURI MUMS TAI RŪPĖT! MUMS TURĖTŲ RŪPĖTI TIK TAI KAIP MUMS ARTĖTI PRIE MŪSŲ DANGIŠKOJO TĖVO IR JĖZAUS KRISTAUS! AR SUPRANTATE?... JEI ŠI ŽINIA JUMS SUVIRPINO ŠIRDIS, DĖKOKIT NE MAN, O MŪSŲ DANGIŠKAJAM TĖVUI JĖZAUS KRISTAUS VARDU! IR DAR: ATSIBUSKIT: "youtube: /watch?v=uMBfkRTrVkM" ; "youtube: /watch?v=zF4UReGqGD4" ; "youtube: /watch?v=R43jhfFaknc".

velnias

velnias portretas
kas cia per sektantas rasineja,nekisk cia mum to dievo ikyriai,kas nores tas pats atras ji

Kale-du eglute

Kale-du eglute portretas
jus visi esat Kale du eglute ;D marry christmas hau xau xau ;D and happy new years ; ]
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių