Nepritarta siūlymui nemokėti autoriams už švenčių metu atliekamus kūrinius

Seimas antradienį po svarstymo atmetė įstatymo pataisos projektą, kuriuo siūlyta leisti valdžios institucijų organizuojamų oficialių švenčių metu autorių kūrinius skelbti ir be jų leidimo, ir be autorinio atlyginimo.

Nepritarus Autorių teisių ir gretutinių teisių įstatymo pataisai, kaip ir iki šiol, be autoriaus ar kito autorių teisių subjekto leidimo ir be autorinio atlyginimo atgaminti ir viešai skelbti kūrinį galima tik religinių apeigų metu.

Nepritarti dar praėjusią kadenciją Seime registruotai pataisai siūlė pagrindinis ją svarstęs Teisės ir teisėtvarkos komitetas.

TTK vertinimu, įstatymo projekte siūlytos nuostatos nepagrįstai apriboja autorių, atlikėjų, fonogramų ir audiovizualinių kūrinių gamintojų teises ir prieštarauja valstybės politikai meno ir kultūros srityje.

"Lietuvoje niekuomet nebuvo taikomi autorių teisių apribojimai, susiję su valdžios institucijų poreikiais organizuojant oficialias šventes. Įstatymo projekte siūlomos nuostatos pažeidžia autorių, atlikėjų ir kitų teisių turėtojų teisėtus lūkesčius gauti pajamas už jų kūrybinės veiklos rezultatų panaudojimą", - teigiama TTK išvadoje.


Šiame straipsnyje: autoriaiautoriaus kūriniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių