Mokesčių konsultantai užversti klausimais

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) telefonai kaista, specialistai nebespėja konsultuoti gyventojų, kuriems kyla ypač daug klausimų dėl naujų mokesčių tarifų.

Todėl nuo antradienio mokesčių mokėtojus konsultuoja daugiau specialistų.

VMI pranešė, kad pirmadienį Mokesčių informacijos centras (MIC) sulaukė rekordinio skambučių kiekio, palyginti su praėjusių metų pradžia. Kai kurie gyventojai atsakymų iš mokesčių konsultantų taip ir negavo.

„Pirmąją šių metų darbo dieną sulaukėme beveik 7 tūkst. skambučių telefonu 1882, kai tuo tarpu praėjusių metų pirmosiomis darbo dienomis jų būdavo apie 2100 per dieną. Kai kurie mokesčių mokėtojai turėjo palaukti atsakymų į jiems rūpimus klausimus, o dalis skambučių liko neatsakytų. Dėl to jau šiandien MIC‘e dirba daugiau mokesčių specialistų iš kitų VMI padalinių, o apskričių valstybinėse mokesčių inspekcijose į gyventojų paklausimus telefonu atsakinėja Švietimo ir konsultavimo skyrių darbuotojai“, – sakė VMI viršininko pavaduotojas Gediminas Vyšniauskis.

MIC konsultacijas gyventojų pajamų mokesčio klausimais, dėl kurių skambučių sulaukta daugiausia, įprastai teikia apie 20 konsultantų, planuojama, kad šio piko metu jiems pagelbės dar 10 darbuotojų. Valstybė nepatirs papildomų išlaidų darbuotojų atlyginimams, nes visi gyventojus konsultuosiantys specialistai jau dirba mokesčių inspekcijoje.

VMI primena, kad siekdama operatyviai informuoti mokesčių mokėtojus apie mokesčių įstatymų pasikeitimus, aktualiausius paaiškinimus skelbia interneto svetainėje vmi.lt, skyrelyje „Mokesčių pasikeitimai 2009 metais“. Čia pateikiama informacija apie Pridėtinės vertės mokesčio, Gyventojų pajamų mokesčio, Sveikatos draudimo įmokų, Pelno mokesčio, Akcizų, Loterijų ir azartinių lošimų mokesčio, Mokesčio už valstybės turto naudojimą patikėjimo teise tarifų, deklaravimo bei sumokėjimo pasikeitimus.

Ši informacija nuolat atnaujinama, atsižvelgiant į gyventojų paklausimus. Telefonu darbo valandomis konsultacijas teikia MIC specialistai telefonu 1882. Apskričių mokesčių inspekcijų darbuotojai organizuoja seminarus, mokymus bei dėl mokesčių įstatymų pasikeitimų rengia diskusijas su asocijuotomis verslo struktūromis, buhalteriais, auditoriais.


Šiame straipsnyje: mokestis,vmi

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių