„Lietuvos spaudos„ kioskuose „Žmonių“ neberasite

Laikraščių ir žurnalų pirkėjai „Lietuvos spauda" mažmeninės prekybos tinkle artimiausiu metu negalės įsigyti populiarių „Žurnalų leidybos grupės", „Veido leidyklos" ir „Ekspress leidyba" leidžiamų žurnalų.

Leidinius į „Lietuvos spauda" prekybos tinklą iki šiol tiekusiai bendrovei „Medipresa" atsisakius tiekti leidinius vienodomis su kitais spaudos platintojais sąlygomis, populiarūs žurnalai „Žmonės", „Panelė", „Veidas", „Moteris", „Laima", „Ji", „Klubas" ir kai kurie kiti leidiniai „Lietuvos spaudos" pirkėjų nepasieks.

„Lietuvos spauda" generalinio direktoriaus Dainiaus Dauparo teigimu, „Lietuvos spauda" visiems leidinių platintojams taiko vienodas sąlygas.

„Verslą vykdome skaidriai ir atsakingai. Visiems leidėjams ar juos atstovaujantiems platintojams siūlome ir sudarome vienodas be išimčių leidinių tiekimo į mūsų prekybos tinklą sąlygas. Mes esame susirūpinę ir apgailestaujame, kad kai kurie leidinių platintojai, tikėtina - krizės akivaizdoje, siekia išskirtinių, kitus tiekėjus galinčių diskriminuoti sąlygų. „Medipresai" nusprendus nebetiekti spaudos leidinių į „Lietuvos spaudos" prekybos tinklą, nepelnytai nukentės leidėjų, reklamos užsakovų ir, svarbiausia, laikraščius ir žurnalus perkančių gyventojų tiek mieste, tiek ir atokiame Lietuvos kampelyje, interesai. Reikalavimas išskirtinių, kitus mūsų verslo partnerius diskriminuojančių sąlygų, prieštarauja mūsų veikloms principams ir yra nepriimtinas", - sako „Lietuvos spaudos" vadovas.

Pasak Dainiaus Dauparo, „Lietuvos spauda" racionalaus sprendimo bandys ieškoti kartu su žurnalų leidėjais. Išskirtinių teisių reikalaujančių tarpininkų paslaugų atsisakymas yra vienas iš galimų sprendimų. Tai ypač aktualu vertinant bendradarbiavimą su tiekėjais, užimančiais dominuojančią padėtį rinkoje. „Medipresa" skelbia užimanti apie 40 procentų spaudos rinkos.

Greito sprendimo tikisi ir spaudos pirkėjai. „Lietuvos spaudos" prekybos tinklas išplėtotas visuose didžiuosiuose miestuose, rajonų centruose ir miesteliuose, todėl pirkėjams šios prekybos vietos dažnai yra vienintelė patogi galimybė įsigyti žurnalų ir laikraščių.

„Lietuvos spauda" platina apie 500 pavadinimų spaudos leidinių ir parduoda apie 1500 pavadinimų įvairių kasdienio vartojimo prekių bei paslaugų.


Šiame straipsnyje: kioskasSpaudanebebus "Žmonių"

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių