Laisvės nuo mokesčių diena šiais metais rekordiškai nutolo

Taip ilgai dirbti valstybei dar neteko per visą šalies istoriją. Dar pernai ji buvo gegužės 19 dieną. Neapdairūs valdžios sprendimai šiais metais kaip niekad toli nustūmė laisvės nuo mokesčių dieną. Šiemet ji ženkliai vėliau. Laisvės nuo mokesčių diena - tai simbolinė diena metuose, kai vidutinis mokesčių mokėtojas nustoja dirbti valdžiai ir pradeda dirbti sau, portalui www.kaunodiena.lt teigė Lietuvos laisvosios rinkos instituto prezidentas Remigijus Šimašius. Tai santykinės mokesčių naštos rodiklis, parodantis, kokią žmogaus sukuriamų gėrybių dalį paima valdžia ir perskirsto per nacionalinį biudžetą bei nebiudžetinius fondus.

Prognozuojama, kad šiais metais mokesčių našta pasieks 40,9 procento nuo grynojo nacionalinio produkto. Išaugo visos, išskyrus privalomojo sveikatos draudimo fondo įplaukas, mokestinės pajamos. Didžiausią (36,5 proc.) mokestinių pajamų augimą pajus Valstybinio socialinio draudimo fondas.

Kaip ir tikėtasi, nuo metų pradžios net ir sumažinus Gyventojų pajamų mokesčio tarifą, padidėjo mokestinių pajamų kiekis. Didesnes pajamas sąlygojo dalies atlyginimų legalizavimas ir bendras ekonominis augimas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių