L. Christensenas: nenorėčiau būti Lietuvos finansų ministru

„Danske“ banko ekonomistas Larsas Christensenas prognozuoja, kad 2013-ieji metai bus geresni Lietuvos, Europos ir viso pasaulio ekonomikai.

Lietuvoje vykstančiame Baltijos regiono šalių investuotojų forume ekonomistas pabrėžė, kad Lietuvos ūkis labai priklausys nuo situacijos eurozonoje ir Europos centrinio banko pozicijos.„Manau, kad 2013-ieji bus geresni nei 2012-ieji ir tikrai geresni nei 2011-ieji Lietuvos ekonomikai, Europos ekonomikai ir pasaulinei ekonomikai. Tokia yra mano prognozė“, - kalbėjo L. Christensenas.

Pasak jo, tolesnė ūkio raida labai priklauso nuo Europos centrinio banko pinigų politikos, kuri, ekonomisto nuomone, iki šiol dažnai buvo klaidinga, ir turėtų labiau sekti JAV Federalinio banko iždo pavyzdžiu.

„Nenorėčiau būti Lietuvos finansų ministru. Turbūt tai sunkiausias darbas pasaulyje (...). Jame negali nieko padaryti dėl augimo. Tai priklauso nuo to, kas vyksta Europoje. Lietuvos ekonomika daugeliu atžvilgiu priklauso nuo to, kas vyksta Europoje ir yra Europos centrinio banko rankose“, - sakė L. Christensenas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

su humoru

su humoru portretas
p.christensenui vogti reiktu ismokti, ir galetu buti kad ir premjeru

RE

RE portretas
Jis neteisus. Pas mus viską gali Uspaskichas. Tai, jeigu bus 1509 Lt minimalus, kažkodėl niekas neklausia kokios bus pensijos. Turėtų ir jos neatsilikti nuo minimumo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių