Komisaras G.Oettingeris: dujotiekis iš Lietuvos į Lenkiją yra būtinas

Europos energetikos komisaras pareiškė, kad dujotiekis iš Lietuvos į Lenkiją yra būtinas dėl Europos solidarumo ir tiekimo saugumo, nors projektas yra brangus.

Komisaras, be kita ko, domėjosi, kaip įgyvendinamas naujos Visagino atominės elektrinės projektas.

"Pavyzdžiui, dujotiekis Lietuva-Lenkija. Jis yra ekonomiškai brangus. Tačiau dėl Europos solidarumo, konkurencijos, bendros rinkos kūrimo ir dėl tiekimo saugumo jis yra būtinas", - penktadienį Madride vykstančioje Europos energetikos infrastruktūros projektų konferencijoje pareiškė komisaras Guntheris Oettingeris.

Anot jo, trečiojo ES energetikos paketo reikalavimų įgyvendinimas ir dėmesys infrastruktūrų vystymui yra naujas verslo planas Europai.

Susitikęs su energetikos ministru Arvydu Sekmoku komisaras pabrėžė, kad nacionaliniai, o kartu ir regioniniai energetikos projektai yra postūmis augti visai Europai, todėl ji turi būti solidari ir privalo palaikyti strateginius projektus.

Komisaras teiravosi, kokie paramos instrumentai reikalingi naujai atominei elektrinei, kad šis projektas judėtų į priekį kuo sparčiau. .

Kalbėdamas konferencijoje A.Sekmokas pabrėžė, kad energijos tiekimo patikimumą ir saugumą ateityje užtikrins ne tik dujų ir elektros jungčių projektai, bet ir nauji energijos gamybos pajėgumai.


Šiame straipsnyje: dujotiekis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių