Kalėdines dovanas latviai perka paskutinę minutę

Latvijos gyventojai kalėdinėmis dovanomis pasirūpina paskutinę minutę, perka ilgai nedvejodami ir neturėdami būtiniausių pirkinių sąrašo. Kas trečias latvis apsipirkdamas patiria stresą ir nepatogumus, rodo bendrovės „GE Money Bank" atliktas pirkimo įpročių tyrimas.

Bendrovė apklausė Čekijos, Vengrijos, Lenkijos, Rusijos, Rumunijos ir Latvijos gyventojus.

Apie 32 procentai latvių ir 32 procentai čekų kasdienis slampinėjimas po parduotuves sukelia stresą, tiesa, kol kas šios tautos neturi pirkimo priklausomybės. Tuo tarpu kas ketvirtas rusas serga pirkimo manija. Įdomiausia tai, kad iš visų apklaustųjų daugiausia latviai galvoja, kad apsipirkimas tėra tuščias laiko švaistymas. Panašiai galvoja apie 27 procentai čekų ir 26 procentai lenkų. Rusai ir rumunai pirkimą laiko pramoga ir maloniu užsiėmimu.

73 procentai latvių į parduotuves užsuka kasdien arba bent kelis kartus per savaitę. Taip elgiasi 77 procentai rusų. Kitų apklaustų šalių gyventojai stengiasi kuo rečiau vaikščioti į parduotuves ir tą daro vieną kartą per savaitę ar net per mėnesį.

Latviai iš anksto neplanuoja pirkinių - tik kas trečias žino, ką pirks. Tuo tarpu čekai ir vengrai į parduotuves keliauja tik turėdami sąrašą.

Kalbant apie Kalėdas, latviai ir vengrai dosniausi: per šventes jie ketina nupirkti dovanų 8 artimiesiems. Rumunai per Kalėdas ketina pasveikinti 4 žmones. Įdomu tai, kad beveik visi apklausoje dalyvavę žmonės šventiniam stalui ir linksmybėms pasiruošę išleisti daugiau nei dovanoms.

Dauguma latvių kalėdines dovanas planuoja pirkti likus savaitei iki Kalėdų, kitų šalių gyventojai tą daro likus mėnesiui iki švenčių.


Šiame straipsnyje: pirkimasmanija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių