K. Ramonui – įtarimai dėl „Snoro“ problemų dangstymo

Buvusiam Lietuvos banko Kredito įstaigų priežiūros departamento direktoriui Kazimierui Ramonui pareikštas įtarimas piktnaudžiavus tarnyba, penktadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba.

STT teigimu, įtariama, jog 2009 metais Lietuvos bankui inspektavus šiuo metu bankrutavusį ir likviduojamą banką „Snoras“ ir nustačius trūkumų ir teisės aktų pažeidimų, o inspektavimo komisijai pasiūlius skirti baudą bankui bei sugriežtinti jo veiklai keliamus reikalavimus, K.Ramonas pavaldiems pareigūnams nurodė parengti kitą, bankui „Snoras“ palankų sprendimo projektą, kurį pateikė svarstyti Lietuvos banko valdybai.

Be to, įtariama, kad ir vėliau K.Ramonas tyčia nesiėmė veiksmų banko „Snoras“ inspektavimo ataskaitoje iškeltoms abejonėms pašalinti.

„2010 metais papildomo patikrinimo metu nustačius, jog “Snoras„ tik formaliai įvykdė 2009 metais gautus Lietuvos banko reikalavimus, nesiėmė veiksmų kilusioms abejonėms pašalinti ir taip sudarė galimybę bankui “Snoras„ nuslėpti nuo Lietuvos banko tikrąją turto, esančio užsienio bankuose, priklausomybę, todėl nebuvo laiku nustatyta grėsmė, kad “Snoras„ yra nemokus ir nesugebės vykdyti pagrįstų kreditorių finansinių reikalavimų“, - teigiama STT pranešime.


Šiame straipsnyje: Kazimieras RamonasSnoras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Banditas

Banditas portretas
su tokiu snukiu dar tik "įtariamas"? Kada pasibaigs tie apgailėtini teisėsaugos triukai?

VAJE

VAJE portretas
Dar tik įtariamasis ???

manjana

manjana portretas
Amžinas klausimas : " Kam tai naudinga ?"
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių