„IKEA“ baldų vežėjai įsitikinę: Lenkijoje vis tiek bus pigiau

Vilniuje netoli oro uosto kylant „IKEA“ pastatui, šio prekės ženklo baldų vežėjai teigia nebijantys, kad jų verslas bus pasmerktas žlugti, kai šių metų rudenį duris atidarys parduotuvė.

Švediškų baldų vežėjai tiki, kad Lenkijoje esanti „IKEA“ parduotuvė vis vien siūlys mažesnes kainas, rašo portalas delfi.lt.

Lietuvoje veikia kelios įmonės, kurios „IKEA“ baldų mylėtojams siūlo pristatyti šio prekės ženklo baldus tiesiai iš Lenkijoje esančių parduotuvių. Verslininkai užsidirba ne prašydami mokesčio už pristatymą, bet tiesiog kainas zlotais paversdami litais ir iš valiutų kurso skirtumą pasilikdami sau.

„IKEA“ baldų iš Lenkijos užsisakyti siūlantis Robertas Butko pasakojo, kad žinios apie į Lietuvą atkeliaujančią švedų prekės ženklo baldų parduotuvė, jo verslui nei kiek nepakenkė: „Kaip tik paskutiniu metu vis daugiau ir daugiau klientų“.

Nors vyras įsitikinęs, kad parduotuvė Vilniuje jo verslo nesužlugdys, visgi kelis atsarginius projektus su verslo draugais yra sumąstęs.

„Turime porą projektų, planų, bet manau, kad ir šis verslas ir toliau gyvuos“, – kalbėjo jis.

Verslo tęstinumu R. Bukto teigė tikįs, nes bendraujant su „IKEA“ darbuotojais Lenkijoje jam teko girdėti kalbų, kad atsidarius parduotuvei Vilniuje, visgi Lenkijoje baldų kainos bus mažesnės. Lietuviams ir toliau bus pigiau atsivežti baldus iš pietinės kaimynės.

„Mes tikimės, kad atėję Lietuvoje į „IKEA“ žmonės apžiūrės prekes, galbūt smulkmenas įsigis, o didesniu daiktus visgi užsisakinės pas mus“, – vylėsi pašnekovas.

Lietuviams baldus iš Lenkijos pristatinėjančio Kšyštofo Tučinskio įmonės transportas į kaimyninę šalį keliauja kas 3–4 dienas. Įmonės vadovas pasakojo, kad klientai užsisako nuo paprasčiausių stiklinių iki didžiausių sofų.

Verslininkas pasakojo taip pat uždirbantis baldų kainą zlotais paversdamas į litus. „Jei užsakymo kaina yra didesnė nei 300 Lt, Vilniuje ir Kaune pristatome nemokamai. Pavyzdžiui, jei baldo kaina 300 zlotų, tai juos verčiame į 300 Lt ir tiek prašome iš klientų“, – kalbėjo K. Tučinskis.

„Turime pastovų klientų srautą ir po „IKEA“ atėjimo į Lietuvą klientų nesumažėjo“, – džiaugėsi pašnekovas. Vyras nenorėjo prognozuoti, koks likimas laukia jo verslo, kai atsidarys parduotuvė Lietuvoje, tačiau užsiminė, kad tuomet gali tekti keisti veiklos principus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

frankas

frankas portretas
faktas bus visada pigiau,nes darbo jegos daugiau,na o lietuvele nu ka ta lietuvele.

kad

kad portretas
cia jokios rinkos nera europos skyle kas cia pirks ?Kur tiek mazai gyventoju neapsimoka investuot.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių