Finansų ministerija: euro įvedimo planas bus patvirtintas iki liepos

Euro įvedimo planas ir visuomenės informavimo strategija bus patvirtinta iki liepos, teigia Finansų ministerija.

Taip pirmadienį nutarė Vyriausybėje posėdžiavusi darbo grupė euro įvedimo veiksmams koordinuoti, pranešė ministerija.

„Tam, kad galėtume toliau sklandžiai rengtis euro įvedimui, pagrindinius dokumentus turime patvirtinti iki Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai. Pagrindinį dėmesį telksime į vartotojų apsaugą ir visuomenės informavimą“, - pranešime spaudai teigė darbo grupės vadovas finansų ministras Rimantas Šadžius.

Anot ministerijos, plane bus numatytas grynųjų eurų ir litų bendros apyvartos laikas, kiek laiko bus rodomos kainos ir litais, ir eurais, o komerciniai bankai nemokamai keis litus į eurus.

„Ginant vartotojų teises, siūloma su įmonėmis pasirašyti geros verslo praktikos kodeksą, kuriame verslas pasižadėtų nenaudoti euro įvedimo kaip preteksto didinti kainas ir taikytų kitas sąžiningą elgesį vartotojų atžvilgiu užtikrinančias priemones“, - rašoma ministerijos pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

info

info portretas
Naikinant litą, naikinama valstybė Lietuva. Todėl sakom ... eurui ne

klp

klp portretas
dalbajobai,kas bus tada lietuvoi kai eurus ives,dabar gyvent neimanoma,tai su eurais isvis izgyvent negalesim!!!!dabar nors kas uzseni gyvena atvaziuoja cia pinigus leidzia,o kai eurus ivesit tai nieks nevaziuos,nes cia viskas brangiau bus!!!!!!

ne

ne portretas
nesupranta valdžia paprastų žmonių gyvenimo.niekada nenorėjo to.o dabar ,nežinia ko vedama,valdžia ruošiasi rimtam skurdukų,varguolių,ubagų ir kitokių gyvenimo pagrandukų sunaikinimui.kodėl vokiečiai dar ir dabar gailisi,kad neprotestavo prieš eu įvedimą???????
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių