Europą skandina ne tik Graikija

JAV doleris vakar pakilo besibaigiant Niujorko prekybinei sesijai  ir vėl pajudėjo link keturių mėnesių rekordinės kainos poroje EUR/USD. USD kilimui įtakos turėjo Ben Bernanke pranešimai apie padidėjusių infliaciją nuo 2010 metų pabaigos. Trečiadienio Ben bernanke komentarai, kad JAV ekonomikai gali prireikti papildomų injekcijų, nusmukdė USD poroje su franku iki visų laikų rekordinių žemumų.

Vis dėlto, FED vadovas teigė, kad centrinis bankas kol kas neketina įlieti papildomų pinigų. Po tokio pareiškimo, USD pakilo poroje su franku iki 0,8199 pasipriešinimo lygio. Poroje su Japonijos jena doleris smarkiai pakilo iki 79,60 ir čia sulaukė pasipriešinimo. USD/JPY išlieka ,,meškų" sentimentai. Pora juda žemiau 200 dienų slankiojo vidurkio.

EURUSD

Euras pradėjo kritimą kai pakilo iki 1,4230. Ben Bernanke kalbos įtakojo EUR/USD poroje kanos smukimą 0,8 procento. EUR ir toliau yra veikiamas neigiamų sentimentų dėl ECB prezidento išreikštų baimių, kurias kelia skolos Europoje. Italijai skolinimasis kainuos rekordiškai ateinantiems 15 metų. Tai yra vienas iš signalų, kad skolų krizė apima ir likusią Europą - ne tik Graikiją, Airiją ir Portugaliją. Investuotojai šiuo metu labiausiai koncentruojasi į Europos bankų padėtį, situaciją Graikijoje, kuriai jau vis garsiau prognozuojamas bankrotas.

EURUSD Palaikymas/Pasipriešinimas: 1.4112/1.4281


Šiame straipsnyje: eurasdoleris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių