Darbdaviai daugiausia ieško pardavėjų ir vairuotojų

Pastarosiomis savaitėmis nuosaikiai mažėja registruotų bedarbių skaičius, skelbia Lietuvos darbo birža. Spalio 25 d. šalyje buvo 196,8 tūkst. bedarbių – 9,77 proc. šalies darbingo amžiaus gyventojų. Paskutinį kartą panašus bedarbių skaičius buvo fiksuotas 2009 metų birželio mėnesį – 199,3 tūkst.

Teritorinių darbo biržų specialistai spalio 19-25 dienomis užimtumą suteikė 6,3 tūkst. bedarbių: padėjo įsidarbinti 4,4 tūkst. darbo ieškančių žmonių, pasiūlė dalyvauti laikino užimtumo rėmimo priemonėse – 1,9 tūkst., iš kurių daugiausia – 38,8 proc. – ėmėsi savarankiškos veiklos, įsigiję verslo liudijimus ir 30,9 proc. pradėjo dirbti viešuosius darbus.

Per savaitę darbdaviai pateikė 4,4 tūkst. darbo pasiūlymų. Darbo rinkoje paklausiausi pardavėjai – 319, sunkiasvorių sunkvežimių ir krovinių transporto priemonių vairuotojai – 319, garo variklių ir katilų operatoriai – 148, rinkodaros specialistai ir pardavimų vadybininkai – 138, pardavėjai ir bufetininkai – 98, virėjai – 85, buhalteriai ir apskaitininkai – 66; kompiuterių programuotojai – 46, techninės įrangos pardavimo atstovai – 35.

Bedarbio statusas buvo suteiktas 6,4 tūkst. darbo ieškančių žmonių, iš jų 1,4 tūkst. (21,7 proc.) – jaunesni nei 25 metų amžiaus.

Lietuvos darbo birža praėjusią savaitę gavo du pranešimus apie numatomus grupės darbuotojų atleidimus, iš viso įspėti 56 darbuotojai. Juos pateikė individuali įmonė „Statreta“ iš Šiaulių – dėl bankroto įspėti 28 darbuotojai ir bendrovė „Lokio bravoras“ iš Plungės – dėl veiklos sustabdymo įspėti 28 darbuotojai.

Nedarbo socialinio draudimo išmokos buvo mokamos 32 tūkst. (16,3 proc.) registruotų bedarbių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na va

na va portretas
pagaliau paaiskeji,kad VDU,KTU ir kt.aukstosios mokyklos ruosia vairuotojus ir pardavejas.

is toli

is toli portretas
Daugiausia iesko, maziausia moka...

malpa

malpa portretas
chui teises pragertos
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių