Dar neaišku, kaip gali keistis dieninis ir naktinis elektros tarifas

Kol kas neaišku, kaip galėtų keistis skirtumas tarp dieninio ir naktinio elektros tarifo, teigia Kainų komisijos pirmininko pavaduotojas.

"Analizuojam, svarstom įvairius variantus, bet sprendimo dar nėra", - BNS sakė Danas Janulionis.

Nuo šių metų sausio skirtumas tarp naktinio ir dieninio tarifo sumažėjo nuo 14-17 centų iki 11-13 centų už kilovatvalandę.

Anot jo, perdavimo ir skirstymo tarifo dedamosios peržiūrimos kartą permetus. Kadangi skirtumas iš esmės susidaro dėl skirstymo dedamosios, tai šis diferencijavimas galėtų keistis nuo kitų metų. Tačiau D.Janulionis kol kas negalėjo užtikrinti, kad skirtumas iš tikrųjų galėtų keistis tik nuo 2011-ųjų, o ne anksčiau.

Pasak jo, galutinis sprendimas vėliausiai turėtų būti priimtas lapkričio mėnesį.

D.Janulionio teigimu, šiuo metu analizuojama, kaip po sausio pirmosios, pradėjus veikti elektros biržai, pasikeitė realus skirtumas tarp dieninio ir naktinio tarifo.

Pagrindinis Rytų skirstomųjų tinklų ir VST tiekiamos elektros tarifas gyventojams nuo sausio padidėjo 28,6 proc. - nuo 35 iki 45 centų už kWh (su PVM). Mokantiems dviejų laiko zonų tarifais, dieninis tarifas padidėjo 22,5 proc. - nuo 40 iki 49 centų, o naktinis ir savaitgalio - 56,5 proc. nuo 23 iki 36 centų.

Gyventojams, naudojantiems elektrines virykles, kaina išaugo 38,7 proc. - nuo 31 iki 43 centų, o dviejų laiko zonų tarifai - nuo 34 iki 45 centų (naktį ir savaitgaliais) ir nuo 20 iki 34 centų (dieną).


Šiame straipsnyje: elektros tarifas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių