Atsisakius riboti energetikų pelną, šalyje gali brangti elektra

Seimas neeilinėje sesijoje šiandien svarstė Elektros energetikos įstatymo pakeitimo projektą. Liberalų sąjūdžio frakcija neigiamai vertina tai, kad įstatymo priėmimo metu Seimas atsisakė anksčiau palaikytos nuostatos įstatymu apriboti energetikos įmonių pelną.

Liberalų sąjūdžio frakcijos nariai Erikas Tamašauskas ir Eligijus Masiulis siūlė, kad, nustatant valstybės reguliuojamas elektros kainas, kartu būtų privalomai įtvirtinamos energetikos įmonių pelno normos ribos. Dar prieš mėnesį – 2011 m. gruodžio 22-ąją – Seimas Elektros energetikos įstatymo pakeitimo projekto svarstymo metu buvo pritaręs liberalų siūlymui, kad energetikos įmonių pelno norma negalėtų viršyti įvardytos 5 proc. ribos.

Tačiau šios nuostatos šiandien buvo atsisakyta Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotojo Kęstučio Masiulio iniciatyva. Jis įregistravo siūlymą, kuris panaikino visas anksčiau įtvirtintas nuostatas dėl energetikos įmonių pelno ribojimo. Šiam siūlymui balsuojant neeiliniame Seimo posėdyje šiandien pritarė dauguma parlamentarų.

Seimo pirmininko pavaduotojas, Liberalų sąjūdžio frakcijos narys E.Tamašauskas sako, kad toks sprendimas ypač nenaudingas šalies gyventojams, paprastiems elektros energijos vartotojams.

„Priminsiu, kad iki šiol energetikos įmonių pelnas buvo ribojamas, bet dabar to Seimo sprendimu jau atsisakoma. Kokios galimos šio sprendimo pasekmės? Kas galėtų paneigti, kad energetikos sektoriuje veikiančios įmonės, pasinaudodamos dominuojančia padėtimi rinkoje, gali paminti  elektros vartotojų interesus ir nepagrįstai išauginti kainą. Praleidome puikią progą užtikrinti skaidrią ir gyventojams naudingą sistemą“, – teigė Seimo pirmininko pavaduotojas E.Tamašauskas.

Naujos redakcijos Elektros energetikos įstatymas įsigalios, jei jį pasirašys prezidentė Dalia Grybauskaitė.


Šiame straipsnyje: elektraelektros kaina

NAUJAUSI KOMENTARAI

vASE

vASE portretas
i domu ar nebrangs sargiai ,juk tai surista su energija

T.

T. portretas
Tas balsavimas parodo,kieno naudai seimūnai dirba-už juos balsavusių rinkėjų ar monopolistų...Įdomu būtų žinoti pavardes tų,kurie balsavo už tokią pataisą ir po kiek kiekvienam jų sumokėjo lobistai...

pirmyn

pirmyn portretas
Pagaliau Razma su savo sėbrais pasiekė,kad nebūtų reguluojams lobistų pelnas.Dabar laukime elektros pabrangimo,nes tų mūsų pinigėlių nekantriai laukia razmistai.O gal jau ir pasiėmę.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių