Rusų hakeriai planuoja išpuolį prieš Baltijos šalis

Rusijos programišiai, vadinamieji hakeriai, vėl planuoja didelį kibernetinį išpuolį prieš Baltijos šalis ir Ukrainą, praneša Estijos televizijos kanalas ETV24 ir žurnalas „The Baltic Course".

Neseniai internetiniuose Rusijos forumuose pasirodė daugybė raginimų rusų programišiams suvienyti pastangas masinei atakai prieš Lietuvos, Latvijos ir Estijos administracinių bei valstybinių institucijų tinklalapius.

Jų nuomone, būtent šiose šalyse su rusais elgiamasi blogiausiai. Be to, juos piktina tai, kad draudžiami sovietiniai simboliai: raudonoji žvaigždė, kūjis ir pjautuvas.

„Visos šalies hakeriai nusprendė vienytis, o juos paskatinusi priežastis - įžūlus Vakarų valstybių elgesys. Mums nusibodo stebėti, kaip NATO artėja prie mūsų Tėvynės sienų, nusibodo Ukrainos politikai, užmiršę savo liaudį ir galvojantys tik apie savo interesus. Nusibodo Estijos valdžia, kuri įžūliai ir atvirai perrašo istoriją ir remia fašizmą. Stop, gana!", - sakoma programišių pareiškime, kuris platinamas rusiškame internete.

Po planuojamo išpuolio tinklalapiai atrodytų visiškai kitaip: vietoj ankstesnės informacijos lankytojai matytų dideles raudonas žvaigždes ir sovietų karių nuotraukas.

BNS inf.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių