Pakistane paleista į laisvę šventvagyste kaltinta mergaitė

Pakistane šeštadienį paleista kalėjime daugiau kaip tris savaites išbuvusi šventvagyste kaltinta krikščionė mergaitė, pranešė pareigūnai. Jos byla sukrėtė visą pasaulį.

Rimsha Masih (Rimša Masih) buvo suimta rugpjūčio 16 dieną - neva ji deginusi lapus, kuriuose buvusios Korano eilutės, bet buvo paleista iš kalėjimo Ravalpindyje, kai teismas penktadienį gavo jos prašymą paleisti už užstatą.

Pakistano nacionalinės santarvės ministras Paulas Bhatti (Polas Bhatis) sakė naujienų agentūrai AFP, kad Rimsha buvo nuskraidinta sraigtasparniu pas savo šeimą.

„Ji buvo paleista iš kalėjimo ir nuskraidinta sraigtasparniu į saugią vietą. Ją pasiėmė šeimos nariai“, - nurodė jis.

Pakistano privačios televizijos rodė vaizdo įrašą, kurioje matoma, kaip mergaitė, vilkinti tradicinius laisvus žalius marškinius ir tamsiai žalias kelnes, išlipa iš šarvuoto automobilio ir įsėda į sraigtasparnį.

Rimshos advokatas Tahiras Naveedas Chaudhry (Tahiras Navidas Čaudhris) patvirtino, kad mergaitė buvo paleista, kai du laiduotojai pateikė užstatą ir patikino, kad ji stos prieš teismą, kai bus iškviesta.

Pagal griežtus Pakistano įstatymus dėl šventvagystės, už pranašo Mohammedo (Muhamado) įžeidimą gali būti baudžiama mirtimi, o už šventųjų tekstų sudeginimą gali būti skirtas laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Šventvagystė - labai jautri tema Pakistane, kuriame 97 proc. iš 180 mln. gyventojų yra musulmonai, ir bet kokios užuominos apie islamo arba pranašo Mohammedo įžeidimą dažnai išprovokuoja audringą reakciją visuomenėje.


Šiame straipsnyje: PakistaskoranasRimsha Masih

NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip taip gali buti

kaip taip gali buti  portretas
Bet jie tamsus besmegeniai kaip neseniai is medzio islipe, 21 amziuj, sunku isivaizduoti toki atsilikima, tai ne ekonominis atsilikimas o tiesiog protinis atsilikimas ar net issigimimas tautos, del tokiu nieku vaikus i kalejima sodinti, absurdas kazkoks....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių