M. Saakašviliui opocizijos pergalė buvo netikėta

Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis pripažino, kad milijardieriaus Bidzinos Ivanišvilio vadovaujamos opozicijos koalicijos pergalė per spalio 1 dieną vykusius parlamento rinkimus jam buvo netikėta.

Trečiadienį kalbėdamas Bukarešte vykstančiame Europos liaudies partijos suvažiavime, M.Saakašvilis priminė, kad Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas aplankė Gruziją ir „pasakė kalbą (prezidento vadovaujamo valdančiojo Vieningojo nacionalinio judėjimo šalininkams), likus vos dviem dienoms iki mūsų parlamento rinkimų, sakydamas jiems, kad Vengrijos žmonės kartą yra padarę klaidą, žengdami atgal ir ragino nekartoti tokios pačios klaidos mūsų šalyje“.

Deja į V.Orbano „patarimą nebuvo įsiklausyta“, sakė M.Saakašvilis.

„Žinoma, mums būtų geriau, jeigu šių rinkimų rezultatai būtų truputį kitokie, tačiau žmonės, siekiantys kurti demokratiją, turėtų tikėtis sėkmės vieną dieną, o kitą - nesėkmės, tačiau laukti sėkmės tolesnę dieną. Būtent tai nutiko pas mus“, - pridūrė Gruzijos lyderis.

Pasak jo, Gruzijoje įvyko demokratiniai rinkimai, kuriuos tokiais pripažino visas pasaulis.

„Kiekviena demokratija yra procesas. Sakome, kad žengėme svarbų žingsnį demokratijoje, tačiau negalim sakyti, kad turime visišką demokratiją, kol neįvyks kiti rinkimai, kol neįvyks bent du valdžios pasikeitimai tokiu būdu“, - pažymėjo M.Saakašvilis.

Gruzijos vadovas pripažino, kad Rusijos valdžia gali būti patenkinta rinkimų rezultatais jo šalyje, tačiau pažymėjo, kad šis džiaugsmas yra „per ankstyvas“.


Šiame straipsnyje: Gruzijarinkimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

vidma

vidma  portretas
nu va ir amerikono doleriai nepadejo tau :D o gal viskas zymej sudetingiau gal tik pasikeitet vietomis kaip putinas ir medvedevas :D
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių