Gazos Ruože tęsiasi kariniai veiksmai (papildyta 17:31 val.)

Per Izraelio oro smūgį Gazos Ruože sekmadienį žuvo pusantrų metų palestiniečių kūdikis ir du jo jauni broliai, pranešė nepaprastųjų padėčių tarnybos.

„18 mėnesių vaikas buvo užmuštas per oro smūgį į rytus nuo Bureidžo (pabėgėlių) stovyklos centrinėje Gazos Ruožo dalyje“, - sakė atstovas spaudai Adhamas Abu Selmiya (Azamas Abu Selmija) ir nurodė, kad kūdikis buvo vardu Iyyadas Abu Khusa (Ijadas Abu Chusa).

Sveikatos ministerijos atstovas spaudai Ashrafas al Qudra (Ašrafas al Kudra) nurodė, kad abiejų berniukų - ketverių ir penkerių metų - sužeistų per šį incidentą, būklė „kritinė“.

Izraelio kariškiai kol kas nekomentavo šio oro smūgio, kuris įvyko praėjus kelioms valandoms po to, kai kiti du žmonės buvo užmušti per oro smūgius šiauriniuose Gazos Ruožo Beit Hanuno ir Beit Lahijos miestuose.

Atakos įvyko po ramios nakties Izraelio pasienio pusėje - žydų valstybės kariškiai patvirtino, kad tarp 21 val. šeštadienį ir 7 val. sekmadienį vietos laiku iš Gazos Ruožo nebuvo paleista nė viena raketa.

Nepaprastųjų padėčių tarnybos duomenimis, po pastarojo oro smūgio aukų skaičius Gazos Ruože nuo trečiadienio išaugo iki 47 žmonių. Dar daugiau kaip 450 žmonių buvo sužeista.

 

Virš Tel Avivo numuštos dvi raketos

Tel Avive sekmadienį ketvirtą dieną iš eilės aidėjo sirenos, o Izraelio policija patvirtino, kad gynybos sistema „Geležinis kupolas“ virš miesto numušė dvi raketas.

„Sistema “Geležinis kupolas„ numušė dvi raketas“, - sakė policijos atstovas Luba Samri (Luba Samris), kuris šį pranešimą padarė netrukus po to, kai pasigirdus sirenoms Tel Avivo ir netoliese esančių Bnei Brako ir Ramat Hašarono gyventojai puolė slėptis.

Vienas žmogus žuvo, o dar keturi buvo sužeisti, kai Gazos miesto pakrantėje įsikūrusioje pabėgėlių stovykloje sekmadienį nukrito izraeliečių raketa, sakė šaltiniai ligoninėje ir liudininkai.

„Pas mus atvežė vieno kankinio, kuris žuvo per smūgį iš oro Gazos miestui, palaikus“, - sakė vienas ligoninės „Shifa“ gydytojas, kuris nenorėjo skelbti savo pavardės.

Jis pridūrė, kad per tą smūgį pabėgėlių stovyklai „Shati“ dar keturi žmonės patyrė vidutinio sunkumo sužeidimus.

Rusijos televizija praneša, kad Gazoje per smūgį sunaikintas jos biuras

Rusijos televizijos stotis RT pranešė, kad per Izraelio smūgį iš oro sekmadienį buvo sunaikintas jos biuras Gazos Ruože, bet nė vienas jos darbuotojas nenukentėjo.

Biuras, kuris buvo įsikūręs žiniasklaidos centro „Showa“ viršutiniame aukšte, „buvo sunaikintas Izraeliui iš oro smogus į tą pastatą“, nurodė šios Kremliaus finansuojamos televizijos spaudos tarnyba.

Obama viliasi, kad Gazos Ruožo krizė nestiprės

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) sekmadienį sakė, jog būtų geriau, jei Gazos Ruožo krizė baigtųsi be Izraelio karinių veiksmų sustiprėjimo, tačiau tiesiai kaltino kovotojus sukėlus šią krizę.

„Izraelis turi visas teises tikėtis, kad į jo teritoriją nebus leidžiamos raketos“, - sakė B.Obama ir pridūrė: „Jei tai galima pasiekti be karinių veiksmų stiprinimo Gazos (Ruože), taip būtų geriau“.

„Tai būtų geriau ne tik Gazos (Ruožo) žmonėms, bet geriau ir izraeliečiams, nes jeigu Izraelio kariai bus Gazos (Ruože), bus daug didesnė rizika jiems žūti ar būti sužeistiems“, - sakė jis.

B.Obama kalbėjo Tailande, po to, kai Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) sakė, kad Izraelis yra pasirengęs „reikšmingai išplėsti“ savo operaciją prieš kovotojus „Hamas“ valdomame Gazos Ruože, ir taip sukėlė nuogąstavimus dėl galimos naujos Izraelio invazijos.

JAV prezidentas sakė, kad Gazos Ruožo krizę paskatinęs įvykis buvo virtinė ekstremistų raketinių atakų Izraelio teritorijoje, kurių netoleruotų jokia valstybė pasaulyje.

B.Obama taip pat parėmė žydų valstybės teisę į savigyną.

JAV lyderis kalbėjo tokiu metu, kai krizė sekmadienį sustiprėjo - kai virš Tel Avivo buvo numuštos dvi raketos, o Izraelio atsakomųjų smūgių aukų skaičius pasiekė maždaug 50.


Šiame straipsnyje: IzraelisGazos ruožas

NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuvis

lietuvis portretas
nesuprantu kodel tu zydu nieks nenuramina

lietuviui

lietuviui portretas
Matai - zydu kraujo šaukiasi afrikos vaikų kančios, pasaulinės neteisybės aimanos, globalistinės naujos pasaulio tvarkos įsigalėjimo aukų kraujas, tavo kraujas lietuvi taip pat.

1-am

1-am portretas
žydai valdo pasaulį. Čia ir vaikui žinoma. Nu gi ne šiaip sau hitleris naikino ne čigonus. Pavydžiu žydams jų tautos dydybės nuo kljoklių laikų, ir manau jie turi teisę valdyti pasaulį. Bet tai kas vyksta palestinoje tai jau iškrypėliškumas, tai ką daro Jūsų tautos didieji palestinoje peržengia visas žmogiškumo ribas. Ir tai uždeda etiketę ir kraujo antspaudą ant viso JŪSŲ tautos,gaila...
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių