Seimo narys, kandidatas į LR prezidentus Algirdas Butkevičius
12 gegužės 2009 - 01:51
Kviečiame prisijungti ir užduoti klausimus jau dabar.
12 gegužės 2009 - 03:21
p. A. Butkevičiau, klausiau Jūsų pasisakymų radijo stotyje M-1, viskas man patiko kol Jūs nepasakėte, kad dabar labiau palaikote "Lietuvos rytą", nors anksčiau palaikėte Žalgirį, ar nemanote, kad Kaune praradote dalį savo rinkėjų. Manau reikėjo tiksliai nesakyti kurią komandą palaikote.
Ačiū
12 gegužės 2009 - 04:44
Būtų įdomu sužinoti Jūsų nuomonę apie lietuvišką savivaldos sistemą. Nes paprasčiausiai tokio skyriaus Jūsų programoje neradau.
1. Ar manote, kad dabar vis į viešumą iškylančių svarstymų apie tiesioginius mero rinkimus užtektų, kad savivaldos sistema veiktų tvarkingai? Ką manote apie seniūnų rinkimus bei seniūnijų smulkinimą? Kaip pavyzdį galiu paminėti Čekiją, kurioje net 80% savivaldžių teritorijų turi mažiau nei 1000 gyventojų (Lietuvoje vos 2 turi mažiau nei 10 tūkst.).
2. Kokia Jūsų nuomonė apie ketinimus rinkėjų amžiaus kartelę nuleisti iki 16 metų?
Dėkui už atsakymus. Sėkmės rinkimuose. Tikiuosi, kad antrame ture bus galima išvysti ir Jus.
Jei kažkuo abejoji - rašyk man.
13 gegužės 2009 - 07:12
norejau paklausti ar ir jus manote kad del fiksalinio deficito kalta si vyriausybe, be pritarete buvusios vyriausybes (kurioja ir pats buvote) pinigu svaistymus premijoms ir visiems kitiems nereikalingiems pirkiniams?
ar palaikote valdovu rumu projekta, kuri "stumia" A.Brazauskas? ar nemanote kad ten yra svaistomi pinigai?
Ir uz ka balsuotumete rinkimuose jai butu tie patys kandidatai tik nebutu Jusu pacio?
14 gegužės 2009 - 08:02
Ponas Butkevičiau ,kadangi ne taip jau seniai buvote susisiekimo ministras ,tai jeigu laimėtumėte rinkimus į prezidento postą kaip žadate gelbėti kelininkus, kurių padėtis,kaip ir beje kaimo kelių yra tiesiog apverktina .Ar nebijote prarasti gerus specelistus kurie gali emigruoti ,o naujų paruošimas taip pat kainuoja ,ačiū.
14 gegužės 2009 - 09:43
Pone Butkevičiau turiu keletą klausimų, kurie man labai svarbūs, einant balsuoti sekmadienį:
1) Žinome, kad "n" Lietuvos yra "išparceliuota", pinigai išplauti, aferos įvykdytos. Kaltininkai, kai kurių, jau kaip ir aiškūs ( Alitos privatizavimas, Mažeikių Naftos pardavimas amerikonams ir išpirkimas iš jų , VEKS ). Klausimas: kodėl niekas iš kaltųjų dar nesėdi? Ką ruošiatės daryti, kaip Prezidentas, kad kaltieji šiose aferose ( paminėjau tik kelias, jų yra daugiau ), pagaliau sulauktų realios bausmės ir atsakytų už savo veiksmus? Tik nesakykite, kad tai atitinkamų struktūrų darbas ( Prokuratūra, STT ir t.t. ), kurios ir turi spresti šį klausimą ( kaip matote pats, jis nesprendžiamas ).
2) Kaip, būdamas Prezidentu, žadate prisidėti, kad būtų kuriamos darbo vietos žmonėms Lietuvoje, statomos gamyklos? Juk tiek gamyklų sovietmečiu turėjome ir nieko neliko: "Banga", "Vilma", "Vilniaus grąžtai", "Kauno staklių gamykla", "Pluoštas", "Vingis" ir t.t.
3) Kaip užkirsti kelią išbujojusiam monopolizmui Lietuvoje?
4) Negi niekas nematė ( gal nenorėjo matyti ), kai kūrėsi LEO LT, kad tie prekybininkai nė nežada statyti jokios elektrinės, o tik galvojo, kaip pasidaryti gražaus pinigo, apvagiant Lietuvą?
Ačiū
14 gegužės 2009 - 01:27
esate partijos iškeltas kandidatas. jeigu būsite išrinktas prezidentu, kieno interesus atstovausite? partijos ar lietuvos?
kaip žiūrite į naujosios sąjungos deklaruojamą jūsų kandidatūros rėmimą? turėtų atrodyti grėsmingai
14 gegužės 2009 - 03:26
14 gegužės 2009 - 05:44
Girdėjau Jūsų pasisakymą per Tv"grąžinsime lengvatas,mažinsime akcizus".
1)Ar Jūs suvokiate kad verslas bankrutavo,kad vien iš paskolų neišgyvensite. Kad geriausiu atveju daugelis įmonių pratems iki rudens?
2)kodėl minimos "lengvatos" netikslinės, nenukreiptos į "vargingiausius" . kodėl nenaikinama GPM lengvata? Milijonai pinigų grįžta GPM mokesčių lengvatos pavidalu už komkpiuterius butus ir namus, ir namus kurie pirkti už milijonus. ar nemanote kad lengvatos krizės metu turi būti skirtos į vargingiausiai gyvenančius žmones.
3)Verslas taupo juodai, jau net cukrų nešamės patys,tikrai juodi laikai. Tai kada pradės taupyti iš biudžeto gyvenantys, ne po tuos 10 juokingų procentų.?
15 gegužės 2009 - 07:47
15 gegužės 2009 - 07:49
15 gegužės 2009 - 07:49
15 gegužės 2009 - 07:51
15 gegužės 2009 - 07:51
15 gegužės 2009 - 07:52
Jumis pasitikiu, o socdemais - ne.
Pasakykite, kodėl turėčiau patikėti, kad bus kitaip?
15 gegužės 2009 - 07:54
15 gegužės 2009 - 07:54
15 gegužės 2009 - 08:00
p. A. Butkevičiau, klausiau Jūsų pasisakymų radijo stotyje M-1, viskas man patiko kol Jūs nepasakėte, kad dabar labiau palaikote "Lietuvos rytą", nors anksčiau palaikėte Žalgirį, ar nemanote, kad Kaune praradote dalį savo rinkėjų. Manau reikėjo tiksliai nesakyti kurią komandą palaikote.
Ačiū
Noriu pasakyti, kad paskutiniu metu "Lietuvos rytas" demonstruoja labai gerą žaidimą, nors ir kai kuriuos pagrindinius žaidiėjus yra pardavę kitiems klubams. Norėčiau pakartoti, kad aš kaip politikas stengsiuosi pagal savo galimybes, kad Lietuvoje liktų abu stiprūs krepšinio klubai. Šią nuomonę pasakiau dėl to, kad paskutiniu metu teko susipažinti su šio klubo finansinėmis problemomis, kurios iš dalies mane yra nuvylę, bet tai kalti ne krepšininkai, o ankstesnė klubo vadovybė. Ir jei būsiu išrinktas prezidentu, inicijuosiu įstatymo pataisas, kurios leistų neapmokestinti krepšininkų, žaidžiančių Lietuvos klubuose.
15 gegužės 2009 - 08:06
Būtų įdomu sužinoti Jūsų nuomonę apie lietuvišką savivaldos sistemą. Nes paprasčiausiai tokio skyriaus Jūsų programoje neradau.
1. Ar manote, kad dabar vis į viešumą iškylančių svarstymų apie tiesioginius mero rinkimus užtektų, kad savivaldos sistema veiktų tvarkingai? Ką manote apie seniūnų rinkimus bei seniūnijų smulkinimą? Kaip pavyzdį galiu paminėti Čekiją, kurioje net 80% savivaldžių teritorijų turi mažiau nei 1000 gyventojų (Lietuvoje vos 2 turi mažiau nei 10 tūkst.).
2. Kokia Jūsų nuomonė apie ketinimus rinkėjų amžiaus kartelę nuleisti iki 16 metų?
Dėkui už atsakymus. Sėkmės rinkimuose. Tikiuosi, kad antrame ture bus galima išvysti ir Jus.
Aš apsisakau už tiesioginius mero rinkimus. Mano manymu, turėtų būti suteiktos didesnės teisės savivaldai mokesčių politikoje (įsakitant turto mokestį, žemės nuomos mokestį ir žemėsz mokestį - leidžiant savibaldos tarybai nustatyti pačiai paminėtus mokesčių dydžius). Tai leistų lengviau pritraukti investicijas į savivaldą. Dėl tiesioginių seniūnų rinkimų, manau, bendruomenės, esančios seniūnijos teritorijoje turėtų galimybę įvairiomis formomis išreikšti savo poziciją dėl seniūnų kandidatūros.
Aš manau, kad amžius turėtų būti nuo 18 metų, kad neatsirastų manipuliacijų žmonėmis.
15 gegužės 2009 - 08:12
norejau paklausti ar ir jus manote kad del fiksalinio deficito kalta si vyriausybe, be pritarete buvusios vyriausybes (kurioja ir pats buvote) pinigu svaistymus premijoms ir visiems kitiems nereikalingiems pirkiniams?
ar palaikote valdovu rumu projekta, kuri "stumia" A.Brazauskas? ar nemanote kad ten yra svaistomi pinigai?
Ir uz ka balsuotumete rinkimuose jai butu tie patys kandidatai tik nebutu Jusu pacio?
Pirmiausia niekas pasaulyje neprognozavo pasaulinės ekonominės krizės. Lietuvoje ekonominė situacija pradėjo blogėti 2008 m. rugsėjį - tada jau vyriausybė buvo perspėjusi visus ministrus dėl lėšų taupymo ir dagelis vyriausybės narių metų pabaigoje suplanuotas išlaidas sumažino ir nemokėjo premijų, tik vienas ar kitas ministras leido sau nepaisyti šio nurodymo ir išmokėjo darbuotojams premijas. Aš tai vertinu neigiamai, jeigu buvo be reikalo išlaidaujama, tai valstybės kontrolė turėtų atlikti patikrinimus ir įvertinti padarytus pažeidimus ir nubausti, jeigu būtų už ką.
Dėl Valdovų rūmų mano pozicija dirbant biudžeto finansų komiteto pirmininko pareigose buvo kitokia, aš pasisakiau prieš Valdovų rūmų statybas, apie tai buvo rašoma ir sapudoje, kaip konfliktas tarp Brazausko ir Butkevičiaus, tačiau šiuo metu manau, kad kito pasirinkimo nėra, kaip tik užbaigti šią statybą. O jeigu yra padaryti pažeidimai, juos turėtų įvertinti teisėsaugos institucijos.
Vartotojų skaito šią temą: 0
narių: 0, svečių: 0, slaptų narių: 0

Tema yra užrakinta