Veteranų turnyrus laimėjo vilniečiai ir kauniečiai


2004-03-16
Veteranų turnyrus laimėjo vilniečiai ir kauniečiai

Kaune įvyko du tradiciniai futbolo turnyrai. Futbolo manieže šešios ekipos rungėsi dėl Kęstučio Andziulio taurės, o Kauno technologijos universiteto (KTU) sporto salėje trys veteranų komandos kovojo dėl Vygando Leko atminimo prizų. Varžybas surengė Lietuvos ir Kauno apskrities futbolo federacijos, miesto Savivaldybė bei KTU.

Žaidė šešios komandos

K.Andziulis pirmasis iš lietuvių tapo FIFA teisėju. 1974 metais jis pateko į SSRS geriausių arbitrų dešimtuką. Už sąžiningą ir objektyvų teisėjavimą futbolininkai jį labai gerbė.

Dėl K.Andziulio taurės buvo kovojama devintą kartą. Varžybose jėgas išbandė Vilniaus “Senjorai-Aliejus”, Marijampolės “Sūduvis”, Telšių “Telšiai”, Šiaulių “Gintra”, Kauno “Takioji Neris” ir Ukmergės “Ukmergė”.

A grupėje pirmąją vietą užėmė “Senjorai-Aliejus”, 6:1 sutriuškinę “Telšius” ir 4:1 - “Sūduvį”. Antri liko marijampoliečiai, 3:0 įveikę “Telšius”. B grupės nugalėtojais tapo “Takiosios Neries” futbolininkai, 2:1 nugalėję “Gintrą” ir sužaidę lygiosiomis 1:1 su “Ukmerge”. Antrąją vietą užėmė šiauliečiai, 3:2 privertę pasiduoti ukmergiškius.

Finale prireikė baudinių

Finale kovojo “Senjorai-Aliejus” ir “Takioji Neris”. Rungtynės baigėsi 1:1, o po baudinių pergalę 3:1 iškovojo sostinės atstovai. Nugalėtojų komandai atstovavo buvę Vilniaus “Žalgirio” futbolininkai V.Sukristovas, S.Baranauskas, E.Malkevičius, Z.Abrutis.

Rungtynėse dėl trečiosios vietos “Gintra” 4:0 sutriuškino “Sūduvį”. Penktąją vietą užėmė ukmergiškiai, 7:2 įveikę “Telšius”.

Geriausio turnyro vartininko prizas įteiktas Tovaldui Mackevičiui (“Takioji Neris”), gynėjo - Gintarui Dambrauskui (“Gintra”), puolėjo - Stasiui Baranauskui (“Senjorai-Aliejus”).

Visos šešios varžybose dalyvavusios komandos apdovanotos taurėmis. Apdovanojimus įteikė ir LFF generalinis direktorius Julius Kvedaras. K.Andziulio sveikinimo ir padėkos žodžius varžybų dalyviams perskaitė Kauno apskrities futbolo federacijos prezidentas Romanas Levinskas.

Pagerbė žinomą žaidėją ir trenerį

Anapilin iškeliavęs Vygandas Lekas yra tapęs Lietuvos čempionu ir taurės laimėtoju. Jis treniravo visas turnyre dalyvavusias Kauno komandas - “Politechniką”, “Kelininką”, “Atletą”. V.Lekas vadovavo ir moterų ekipoms.

V.Leko taurės turnyrą laimėjo “Politechnikos” veteranai, 4:1 įveikę “Kelininką ir 4:2 - “Atletą”. Antra liko “Kelininko” komanda, 2:0 nugalėjusi “Atletą”. “Kelininko” komandai atstovavo žinomo futbolininko Andriaus Puotkalio tėvas Juozas Puotkalis, kuris buvo vyriausias šios ekipos žaidėjas.

“Politechnika” apdovanota pereinamąja taure ir jos kopija, žaidėjams įteikti aukso medaliai su V.Leko nuotraukomis, diplomai. Antrąją ir trečiąją vietą užėmusios ekipos gavo taures, atitinkamai sidabro ir bronzos medalius su V.Leko nuotraukomis.

Geriausiu turnyro vartininku išrinktas Romualdas Lincevičius (“Kelininkas”), gynėju - Rimantas Pacenka (“Atletas”), puolėju - Romualdas Šteinas (“Politechnika”). Pastarasis, įmušęs keturis įvarčius, tapo rezultatyviausiu turnyro žaidėju.

Pagerbti ir apdovanoti V.Leko artimieji. Turnyro dalyviams prizus įsteigė LFF, KAFF, KTU, “Hummel”, o apdovanojo KTU docentas Linas Obcarskas, “Politechnikos” treneris Povilas Grigonis, LFF varžybų vykdymo vadybininkas Romas Pikčilingis.