Pagerbė nusipelniusio trenerio atminimą


2003-12-18
Pagerbė nusipelniusio trenerio atminimą

Lietuvos nusipelniusio trenerio Jono Vaškelio auklėtiniai savo mokytojo atminimą nutarė pagerbti futbolo turnyru.

Jo organizatorius, žinomas futbolo specialistas Romas Lavrinavičius tikėjosi, kad dėl taurės kovos keturios komandos - dvi buvusių futbolininkų, viena regbininkų ir viena ledo ritulininkų, nes J.Vaškelis treniravo įvairių sporto šakų atstovus. Deja, iš keturių ekipų į Kauno futbolo maniežą atvyko tik dvi - ledo ritulininkai ir Kauno “Atleto” futbolininkai. Buvę Vilniaus “Žalgirio” meistrai neatvažiavo, o regbininkams buvo pasirengę atstovauti tik trys žaidėjai.

“Labai gaila, kad žalgiriečiai nesusiorganizavo. Jie žadėjo atvykti, bet “Žalgirio” klubo prezidentas Janušas Loputis mane apgavo. Vilniečiai pareiškė, kad kelionei neturi pinigų. O “Atletą” galima pagirti. Iš tos komandos, kuri 1962 metais tapo Lietuvos čempione, tik aš vienas žaidžiu. Kiti arba mirę, arba aktyviai nebesportuoja”, - “Kauno dienai” sakė R.Lavrinavičius.

J.Vaškelio auklėtiniai mokytoją prisimena kaip puikų žmogų ir specialistą. 1966 metais jo treniruojami Vilniaus “Žalgirio” futbolininkai pirmą kartą tapo SSRS sporto meistrais.

Prieš ledo ritulininkų ir futbolininkų rungtynes J.Vaškelio atminimas buvo pagerbtas tylos minute. Pagrindinis rungtynių laikas tarp “Atleto” ir ledo ritulininkų komandų baigėsi 5:5 (3:3). 9 metrų baudinius sėkmingiau mušė futbolininkai, pelnę du įvarčius.

“Atleto” komandai atstovavo R.Lavrinavičius, dabartinis LKKA “Atleto” vyriausiasis treneris Gerchardas Kvedaras, buvęs šios ekipos treneris Raimondas Statkevičius. Laimėjusiai komandai taurę įteikė J.Vaškelio duktė Rūta Vaškelytė. Turnyre apsilankė ir pernai Anapilin iškeliavusio trenerio žmona Juzefa Vaškelienė bei sesuo Konstancija Vaškelytė.

Geriausiu ledo ritulininkų komandos žaidėju pripažintas Kęstutis Giedraitis. Jis apdovanotas futbolo kamuoliu. “Kviečiu varžovus revanšui į ledo ritulio aikštelę”, - atsiimdamas prizą juokavo K.Giedraitis. Geriausiu “Atleto” futbolininku išrinktas R.Lavrinavičius, kuriam gruodžio 31 d. sukaks 62 metai.