"Žalgirio" kalendorius: nereikės ir arenos


2009-02-20
Diena Media inf.

Tarsi nebėra ką rašyti. "Žalgiris" nebežaidžia, o tai reiškia, kad dugnas pasiektas. Nejaugi vienintelis išsigelbėjimas – įvairiomis akcijomis surinkta parama? Bet kol ji pasieks komandą, gali būti per vėlu.


JAV lietuviai tiesia pagalbos ranką

Į "Žalgirio" pagalbos prašymą atsiliepė buvę kauniečiai, JAV kurį laiką gyvenantys lietuviai: dabartinis stambiausios išeivijoje Šiaurės Amerikos lietuvių fizinio auklėjjimo ir sporto sąjungos (ŠALFASS) Centro valdybos pirmininkas Laurynas R.Misevičius bei šios organizacijos Rytų apygardos vadovas Žilvinas Bublis, kurie ėmėsi iniciatyvos skubiai ieškoti paramos savo mylimai komandai užjūryje. Jie išsiuntinėjo tūkstančius žinučių sportui neabejingiems Amerikos lietuviams elektroniniu paštu, į šį projektą įsijungė Čikagos lietuvių krepšinio lyga. Tikimasi netrukus pervesti į "Žalgirio" rėmėjo sąskaitą pirmąsias suaukotas lėšas.

Vakar jau parduoti keli pirmieji 1000 litų vertės sertifikatai – "Bronzinė parama". Norinčiuosius tokiu būdu remti "Žalgirį" prašytume tai daryti kuo greičiau.

Šiandien "Žalgirio" gynėjui Žygimantui Janavičiui sukanka 20 metų. Sveikiname ir linkime sulaukti geresnių laikų "Žalgiryje".


Ginas Rutkauskas, Maskvos "Dinamo" sporto direktorius, buvęs "Žalgirio" generalinis direktorius:

– Kas, jūsų manymu, turėtų daugiau padėti "Žalgiriui" šioje situacijoje – miestas ar privatus verslas?

– Reikia bendrų pastangų. Miestas yra padėjęs nemažai, tik pastaruoju metu parama strigo. Manau, daugiausia galėtų padėti didžiausios valstybinės įmonės. Eurolygoje žaidžiantis "Žalgiris" gali būti patrauklus reklamos užsakovams. Turbūt ne visi supranta, kokio dydžio laimėjimas yra A licencija. Kaune statoma nauja arena. Visi turi mąstyti, kas bus su ta arena, jeigu nebus "Žalgirio"? "Grok, Jurgeli" ir šunų paroda kartą per metus? O jeigu atvažiuos "Barcelona", "Panathinaikos", "Real" ir kiti Europos grandai, arena gyvuos, nes "Žalgiris" užtikrins daugybę rungtynių. Tada gyvuos ne tik arena, bet ir "Žalgiris", ir miestas.

– Ką manote apie sertifikatų platinimą?

– Gerai, ir aš nupirksiu vieną. Bet jų reikia parduoti labai daug... Vis dėlto šioje situacijoje kiekvienas toks judesys yra reikalingas ir geras. Ir kiekviena parama yra svarbi. Tai, kad žmonės eina net į žemesnio lygio "Žalgirio" rungtynes, perka bilietus, rodo jų norą padėti komandai.

– Kaip vertinate žaidėjų sprendimą boikotuoti rungtynes?

– Tai yra klaida.