Vietoj degtukų fabriko — namai


2007-10-11
Dainoras LUKAS
Vietoj degtukų fabriko — namai

Vilijampolėje, buvusios gamyklos teritorijoje, planuojama statyti daugiabučius namus ir komercinės paskirties pastatus. Šiuo metu degtukus „Liepsna“ atsiveža iš Baltarusijos.

Bendrovei „Liepsna“ Raudondvario plente priklauso 22,5 hektaro sklypas. Jis bus padalytas į dvi dalis. 6,34 hektaro sklype ketinama statyti 2-5 aukštų komercinės paskirties pastatą. Jame žadama įrengti biurus, parduotuves.

16,14 hektaro sklype turėtų iškilti keli 3-4 aukštų namai, kuriuose būtų įrengti 243 butai. Šiuo metu teritorijoje yra daugiau kaip 20 įvairios paskirties pastatų. Kauno miesto tarybos kolegija pritarė teritorijos detaliojo plano pakeitimui. Paveldosaugininkų reikalavimu bus išsaugotas buvusio fabriko savininko – Švedijos piliečio namelis.

Bendrovės direktorius Piotras Slatinas tikino, kad kol kas negali pateikti daugiau informacijas apie būsimas statybas. Nuo praėjusių metų „Liepsna“ degtukų negamina. „Juos gamina mūsų partneriai Baltarusijoje“, - paaiškino P.Slatinas.

Pernai Kauno bendrovė pasirašė sutartį su didele Baltarusijos medienos pramonės įmone „Pinskdrev”, kuriai perdavė turėtas technologijas ir gamybos įrenginius. Tai leido sumažinti produkcijos kainą.

Lietuvoje pagamintus degtukus buvo sunku parduoti. Dėl didėjančių energijos išteklių, žaliavų ir darbo jėgos kainų produkcija tapo per brangi. Bendrovė taip pat verčiasi didmenine prekyba lietuviškomis ir importuotomis prekėmis.

Pagrindiniai „Liepsnos“ akcininkai yra bendrovės „Druskininkų Rasa“ ir „EVA grupė“.