Prie "Žalgirio" – kaip prie medaus


2008-10-17
Aušra Garnienė
Prie

Tarp antrajam Seimo rinkimų turui besirengiančių Kauno politikų kova tampa vis aršesnė. Konkurentai įžvelgia būtus ar tariamus sąmokslus.

Kalniečių vienmandatėje rinkimų apygardoje daugiausiai rinkėjų balsų surinkusiam konservatoriui Arimantui Dumčiui užkliuvo jo konkurento jaunalietuvio Stanislovo Buškevičiaus elgesys. "Buškevičius rinkėjams aiškina, kad piniginiai reikalai "Žalgiriui" buvo tvarkomi per jį. Jis giriasi padaręs viską, kad "Žalgiris" gautų pinigus", – piktinosi A.Dumčius.

Konservatorius pripažino, kad  pats negirdėjo tokių konkurento  pareiškimų. Apie tai A.Dumčiui papasakojo Kaunėnų bendruomenės nariai. "Daug žmonių girdėjo, kaip prie prekybos centro dalydamas savo rinkimų reklamas Buškevičius gyrėsi padėjęs "Žalgiriui", – tikino vienas viešai nepanoręs prisistatyti Kaunėnų bendruomenės narys.
"Kaip jis galėjo ką nors padaryti, jeigu nedalyvavo nė viename posėdyje sprendžiant "Žalgirio" rėmimo klausimą? Juk kaip tik tada buvo išėjęs nemokamų atostogų", – stebėjosi A.Dumčius.

Sporto sritį kuruojantis Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius kategoriškai neigė tokius kaltinimus ir tikino remiantis visas sporto šakas, ypač masinį sportą. "Manęs niekas neprašė jokios pagalbos. Niekada neišskyriau nė vienos sporto šakos ar kurios nors komandos. Aš už visus!" – keletą kartų pakartojo politikas.
Jis sakė esąs suinteresuotas, kad visos komandos gautų kuo daugiau pinigų, nes taip įpareigoja elgtis pareigos. "Pats daug sportuoju ir esu įsitikinęs, kad sportas atitraukia jaunimą nuo nusikalstamumo. O prie "Žalgirio" šlovės šildytis nenoriu", – pareiškė partijos "Jaunoji Lietuva" lyderis.