Kariškio šūvis – tiesiai į širdį


2009-02-27
Tomas Jarusevičius
Kariškio šūvis – tiesiai į širdį

Kauno policijai prireikė mažiau nei paros, kad sulaikytų įtariamąjį, kuris naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį nužudė dviejų vaikų tėvą.

Įtariamas žudikas – karys

Vakar po pietų Kauno policija pranešė sulaikiusi 28 metų amžiaus žemesnio rango kariškį A.I. Jis įtariamas vakar naktį nužudęs metais vyresnį praeivį. Dienraščio šaltinių teigimu, Karo policijos Kauno įguloje dirbantį vyrą kriminalistai užklupo ir sulaikė darbo metu. Įtariamasis turi savigynai išduotą ginklą, tačiau nežinia, ar vykdant nusikaltimą panaudotas būtent jis.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį, apie 2 val., A.Ramanausko-Vanago gatvės 1-ojo namo kieme rastas 29 metų Irmanto P. kūnas be gyvybės ženklų. Kulkos pakirstas jaunas vyras gulėjo už kelių metrų nuo vidurinių penkiaaukščio laiptinių. Velionio kišenėse aptikti dokumentai, piniginė ir kitų daiktų.

Viena iš daugiabučio gyventojų išgirdo kieme šaudant, o pribėgusi prie lango pamatė kieme kniumbantį žmogų. Greta pamatė dar vieno asmens siluetą, tačiau pastarasis akimirksniu nutolo ir išnyko tamsoje.

Moteris iškvietė policiją ir greitosios pagalbos medikus. Pastarieji ant žemės gulėjusiam žmogui padėti jau niekuo nebegalėjo. Beveik neabejojama, kad kulka pataikė tiesiai į širdį.

Paleido seriją šūvių

Vakar ryte apie Eigulių mikrorajono daugiabučio kieme įvykdytą žmogžudystę liudijo ištryptas nedidelis apsnigtas vejos plotas, jame likę kraujo pėdsakai.

"Girdėjau iš policijos pareigūnų, kad kažkas ištratino visą apkabą į žmogų. Šaudyta buvo į visas puses, nes viena kulka kliudė čia pat stovėjusio "Volkswagen Golf" automobilio priekinį stiklą, kita įstrigo medinėse laiptinės duryse, – pasakojo prie laiptinės sutiktas vienas gyventojų. – Atrodo, taip ramiai gyvenome, o čia lyg perkūnas iš giedro dangaus – žmogžudystė."

Iš rastų gilzių sprendžiama, kad žudikas šaudė iš kovinio pistoleto. Kelios kieme sutiktos moterys sakė nesuvokusios, kad kažkas kieme šaudė: "Prie tokių garsų pripratome, nes jaunuoliai dažnai naktimis visokius pirotechnikos gaminius sprogdina. Apie nelaimę išgirdome tik iš kaimynų."

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo iš chuliganiškų paskatų. Jį kuruoja Kauno apygardos prokuratūra. Žmogžudystę tiriantys kriminalistai prasitarė, kad ginkluoto žudiko auka tapęs Irmantas P. su kriminaliniu pasauliu neturėjo nieko bendra.

Vaikai neteko tėvo

Iš Rokiškio rajono Južintų miestelio kilęs Irmantas P. kurį laiką gyveno Kaune, Šilainiuose. Velionis turėjo du vaikus. Anot pažinojusiųjų Irmantą P., viena jo atžala gimė visai neseniai.

"Kauno dienos" šaltinių teigimu, pastaruoju metu jis vertėsi automobilių remontu ir tarp daugelio kauniečių automobilininkų buvo užsirekomendavęs kaip patikimas automatinių pavarų dėžių meistras. Kartu su broliu Irmantas P. dirbo Kuršių gatvėje esančiame garažų masyve įsirengtose dirbtuvėse.

"Galite neieškoti. Irmanto čia neberasite. Garažas užrakintas ir čia nieko nėra, – vakar ryte pamatę vaikštinėjančius "Kauno dienos" žurnalistus liūdnai šnekėjo gretimuose garažuose dirbantys meistrai. Jie greitai suprato, apie ką bus pokalbis: "Neklauskite, mes patys ne ką težinome. Tiesiog nebėra labai gero žmogaus. Be vyro liko žmona, o be tėvo – du maži vaikai, vienas jų dar visai kūdikis."

Daugiau duomenų apie bičiulio žūtį jie neturėjo, o tarpusavyje dalijosi nuogirdomis: "Kalba, kad konfliktas dėl kažko įsiplieskė bare. Bet jei sakote, kad jį nušovė prie daugiabučio, tai mūsų turimos žinios galbūt tėra tik nepagrįsti gandai."

Kiti kaimyniniuose garažuose įrengtose automobilių dirbtuvėse sutikti vyrai neatmetė galimybės, kad kas nors tokiu žiauriu būdu mėgino išvengti skolų. Irmanto P. dirbtuvėse dažnai stovėdavo apynaujai prabangūs automobiliai. Ne per seniausiai už remontuotą "Audi" markės limuziną šeimininkas meistrui turėjo atseikėti 14 tūkst. litų.